Skattesags-kommission bliver først-til-mølle

Journalister skal skynde sig, hvis de ønsker en siddeplads til skattesagskommissionens afhøringer. Der er lige nu syv pladser tilbage. Der er kun plads til en medarbejder fra hvert medie.

Journalister skal skynde sig, hvis de ønsker en siddeplads til skattesagskommissionens afhøringer. Der er lige nu syv pladser tilbage. Der er kun plads til en medarbejder fra hvert medie.

I sidste uge lød der kritik af, at der kun var afsat 16 pladser til at dække afhøringerne skattesagskommissionen. Sagen handler om en af de mest omtalte politiske sager de seneste år, og medieinteressen forventes at blive kolossal.

Kommissionen skal blandt andet finde lækken, der førte til, at BT op til valgkampen i 2010 kunne skrive om Helle Thorning-Schmidts skatteforhold. Det skal også undersøges, om topfolk i Skatteministeriet måske prøvede at påvirke SKAT Københavns vurdering i sagen.

Nu har Skattesagskommissionen besluttet, at journalister, der ønsker at dække de første afhøringer, skal sende en mail. Og der kan kun reserveres en plads per medie.

Ni reservationer

Ifølge kommissionens formand Lars E. Andersen har ni medier indtil videre reserveret plads.

Skattesagskommissionens afhøringer kommer til at foregå i Gladsaxe uden for København. Der er afsat 16 pladser til mediefolk og det er for lidt, har det lydt fra blandt andre Politikens Bo Maltesen.

Da han dækkede sagen mod Amagermanden, kom DR og TV 2 for eksempel med to medarbejdere, og aviserne dukkede op med en journalist til print og en til net.

»Jeg kunne også godt tænke mig at tage en tegner med en dag,« sagde Bo Maltesen i sidste uge.

Men reglerne for reservation betyder nu, at hvert medie kun kan sende en medarbejder.

Jan Kjærgaard er første vidne

Lars E. Andersen fortæller, at DR har fået lov til at opstille et kamera i lokalet. Men det er dog begrænset, hvad tv-stationen må sende. Kommissionen vil desuden være til stede ved mødelokalet mandag den 27. august 2012 fra kl. 14.30 og tillader i den forbindelse, at der kan ske optagelse af fotos og tv-optagelse fra mødelokalet. Kommissionen er endvidere indforstået med at stille op til en fotografering denne dag kl. 16.00.

Kommissionen har ikke nedlagt forbud mod tegning eller live-blogging fra pressens side.

De første vidner bliver journalist Jan Kjærgaard, Ekstra Bladet, og chefredaktør Poul Madsen, Ekstra Bladet. Onsdag den 29. august 2012 er daværende særlig rådgiver Peter Arnfeldt indkaldt om videregivelse af oplysninger fra skattesagen.

Se hele listen af vidner her.

Mediefolk kan tilmelde sig via Skattesagskommissionens hjemmeside.

2 Kommentarer

Jakob Albrecht
27. AUGUST 2012
Re: Skattesags-kommission bliver først-til-mølle

Kære Jørgen

Ud over pladserne til journalisterne og vidnernes bisiddere er der 24 tilhørerpladser.

mvh Jakob Albrecht, Journalisten

Jørgen Svendsen
27. AUGUST 2012
Re: Skattesags-kommission bliver først-til-mølle
hvorfor har almindelige borger ikke adgang til tilhøre pladserne?