Skattesagens mystiske notat

Notatet, som BT brugte til FUJ- og Cavling-indstillinger, er identisk med det ni siders notat, som departementschef Peter Loft skulle aflevere til SKAT København. »Jeg har sendt to,« siger BT's Simon Andersen i sin vidneforklaring.

Notatet, som BT brugte til FUJ- og Cavling-indstillinger, er identisk med det ni siders notat, som departementschef Peter Loft skulle aflevere til SKAT København. »Jeg har sendt to,« siger BT's Simon Andersen i sin vidneforklaring.

Det er nu fuldstændig uklart, hvad der er sket med det notat fra BT, der indgår i den skattesag, som skattesagskommissionen er ved at undersøge.

Notatet, der blev forfattet på BT, er ved at udvikle sig til at spille en yderst central rolle i sagen om lækage og magtfordrejning i spørgsmålet om Helle Thorning-Schmidt og hendes mand Stephen Kinnocks skatteforhold.
Troels Lund Poulsen, særlig rådgiver Peter Arnfeldt og redaktionschef på BT Simon Andersen har under deres vidneudsagn givet tre forskellige forklaringer på notatets oprindelse og længde. Forklaringerne kan ikke alle være sande.

Det er kommet frem, at tidligere skatteminister Troels Lund Poulsen (V) bad sin departementschef Peter Loft om at få notatet føjet til sagsbehandlingen af Kinnocks skattesag.

Peter Arnfeldt har forklaret, at han i slutningen af august 2010 modtog fem sider fra BT's Simon Andersen, og at han videregav notatet til Troels Lund Poulsen. Peter Arnfeldt siger, at han ikke kendte til den ni sider lange udgave af notatet, og at han ikke havde set det før.

Den 1. september 2010 medbragte departementschef Peter Loft notatet til et møde med direktør for SKAT København Erling Andersen. Notatet var nu på ni sider, og der var ifølge kommissionens afhører, Lars Kjeldsen, "væsentlige forskelle" på de to udgaver af notatet.

Troels Lund Poulsen forklarede under sit vidneudsagn, at han modtog et nisiders notat fra Peter Arnfeldt. Han gav notatet til departementschef Peter Loft – i øvrigt uden at han gjorde andet end at skimme det igennem.
Nu har BT's Simon Andersen været i vidneskranken. Her fortalte han, at det var ham, der skrev begge versioner af notatet:

»Jeg har sendt to. Jeg sender et den 29/8 og et den 31/8.«
Det får undersøgelseskommissionens formand til at afbryde udspørger Lars Kjeldsen:
»Du sender et notat i to omgange. Mere udbygget. Hvorfor sender du to notater?«

Simon Andersen forklarer, at den første udgave var fuld af fejl, og at det var et notat, som der løbende blev skrevet videre på.

Notatet blev senere brugt af BT til indstillinger til FUJ- og Cavling-prisen.

0 Kommentarer