Skattesag: Belastende notat kom fra BT

Departementschef Peter Loft: Notat, der anklagede Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock, kom ikke fra Venstres pressetjeneste, men fra BT

Departementschef Peter Loft: Notat, der anklagede Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnock, kom ikke fra Venstres pressetjeneste, men fra BT

Skattesagen får nu en ny drejning, når den tidligere departementschef Peter Loft i sin forklaring flytter fokus fra Venstres pressetjeneste over til dagbladet BT.

Den nye udvikling handler om et notat, der spiller en central rolle i sagen, skriver Berlingske i dag.

Notatet fastslår, at statsminister Helle Thorning-Schmidts mand, Stephen Kinnock, er skattepligtig i Danmark.

Departementschef Peter Loft medbragte notatet til et møde den 1. september 2010 om Thorning-Schmidts skattesag.

Mødet fandt sted, inden SKAT København nåede den endelige afgørelse. Ud over departementschef Peter Loft deltog bl.a. direktør for SKAT København Erling Andersen.

Det var ved dette møde, at Peter Loft fremdrog notatet og gav det til SKAT København.

Tidligere har departementschef Peter Loft sagt: »Jeg er ikke bekendt med, hvorfra notatet stammede – muligvis fra Venstres pressetjeneste.«

Netop den forklaring understøttede, at Venstre skulle have forsøgt at lægge pres på SKAT Københavns afgørelse i sagen om ægteparret Thorning-Schmidts skatteforhold.

Men nu siger Peter Loft til Berlingske, at det alligevel ikke var Venstre, der udarbejdede notatet. Der er højst sandsynligt tale om et arbejdsnotat fra avisen BT.

BT fremsendte i forbindelse med en række spørgsmål et arbejdsnotat til skatteministerens særlige rådgiver Peter Arnfeldt. Arnfeldt har forklaret, at han gav dette notat videre til skatteminister Troels Lund Poulsen (V).

Senere har Arnfeldt forklaret, at det kan være Troels Lund Poulsen, der har givet notatet videre til Peter Loft.

Tidligere er Peter Arnfeldt blevet afhørt for skattesagskommissionen, der er nedsat for at undersøge, om der fra politisk side blev lagt pres på SKAT København for at få ændret afgørelsen i Helle Thorning-Schmidts skattesag.

Skattesagskommissionen skal også undersøge lækager af private skatteoplysninger til pressen.

0 Kommentarer