Skandinavisk Filmkompagni er ikke hårdtslående nok for Ekstra Bladet

Ekstra Bladets nye digitale satsning med tv på nettet er blevet lavet i et samarbejde med Bastard Film og ikke JP/Politikens eget produktionsselskab, Skandinavisk Filmkompagni.

Ekstra Bladets nye digitale satsning med tv på nettet er blevet lavet i et samarbejde med Bastard Film og ikke JP/Politikens eget produktionsselskab, Skandinavisk Filmkompagni.

Det er Bastard Film, der skal producere og levere de levende billeder til formiddagsavisen, selvom JP/Politikens Hus i forvejen ejer af 50 procent af aktierne i Skandinavisk Filmkompagni og kunne have bedt dem om hjælp til den nye tv-station.

Ekstrabladet chefredaktør, Hans Engel, siger til Journalisten.dk at Ekstra Bladet søgte en bestemt profil, da de valgte produktionsselskab:
»Vi har gode erfaringer med Bastard Film. For eksempel er hele Dan Lynge-historien lavet sammen med dem. Samtidig har de et miljø med en tone, der passer godt til Ekstra Bladets behov,« siger Hans Engell.

For Hans Engell var det vigtigt med nogle dygtige nyhedsjægere:
»Ekstra Bladet har brug for en partner, der kan rykke hurtigt og har blik for journalistik med kant. Og Bastard repræsenterer det, vi synes er interessant – både teknologisk og journalistisk,« siger han.

Engell siger til Journalisten.dk, at hvis der er partnere indenfor koncernen, der kan levere det avisen har brug for, så samarbejder de normalt med dem.
»Men der er ingen tvang, det handler om, at vi får det rigtige produkt ud af det. Vi har valgt Bastard, fordi vi synes, de er bedst," siger Hans Engell.

Skandinavisk Filmkompagni har ekspertise andre steder, men ikke på områder som Ekstra Bladet har brug for, mener Hans Engell.
"Det er jo ikke primært nyhedsjournalistikken, de har beskæftiget sig med, og Bastard passer til vores profil."

Erik Stephensen, en af grundlæggerne af Skandinavisk Filmkompagni, ved ikke hvorfor de ikke fik buddet fra Ekstra Bladet.
”Vi har ikke drøftet det med Ekstra Bladet. JP/Politikens Hus ejer en del af vores aktier, men derved bliver vi jo ikke en del af koncernen,” siger han.

At Hans Engel tilsyneladende ikke mener, at Skandinavisk Filmkompagni er hårdtslående nok, har Erik Stephensen denne kommentar til:
»Jeg ved ikke, hvor han ved det fra, men når han siger det, så må det være hans oplevelse, og den er helt sikkert god nok.«

0 Kommentarer