Skam jer!

DEBAT. De fleste kan vel se idéen med efterlønsreformen, men når I på Christiansborg gennemfører uigennemtænkte reformer og løber fra jeres løfter, så hører min forståelse op

Åbent brev til politikerne på Christiansborg

I har snydt tusindvis af ledige seniorer for retten til et seniorjob. I stedet sendes vi nu over på arbejdsmarkedsydelse og nyttejob.

I forbindelse med reformen af efterlønnen kunne vi fravælge efterlønsordningen og få vores bidrag udbetalt. Men mange tæt på efterlønsalderen valgte at fortsætte med at indbetale til ordningen, fordi vi dermed samtidig var sikret et seniorjob (en ekstraordinær ansættelse i kommunen på sædvanlige løn- og ansættelsesvilkår), hvis vi skulle være så uheldige at miste vores job, og vores ret til dagpenge udløb fem år før efterlønsalderen. Men vi er blevet snydt!

De fleste kan vel se idéen med efterlønsreformen, men når I på Christiansborg gennemfører uigennemtænkte reformer og løber fra jeres løfter, så hører min forståelse op. Her tænker jeg især på dagpengereformen, som aldrig skulle have været gennemført i krisetider. Nu har I omsider selv erkendt, at den ikke var gennemtænkt. Men vi (de ledige) har ikke tid til at vente på jeres kommissionsudvalg. Det er NU, vi mister retten til dagpenge, og det er NU, vi falder igennem maskerne i jeres net af reformer.

Jeg mistede mit job i forbindelse med nedskæringer i 2012 og har siden haft svært ved at komme ind på arbejdsmarkedet igen. Det er i sig selv dybt frustrerende, og samtidig kæmper vi (de ledige) en daglig kamp mod samfundets fordømmelse og ønske om at kontrollere og stresse os. Derfor har jeg set frem til muligheden for at få et seniorjob, indtil jeg kan gå på efterløn.

Men I er løbet fra jeres løfte til os, der fortsatte i efterlønsordningen. Nu skal jeg først straffes med et år på arbejdsmarkedsydelse (for mit vedkommende 60 procent af dagpengesatsen) og nyttejob, før jeg kan få det lovede seniorjob.

Derfor tilslutter jeg mig koret af alle andre, der anklager jer for løftebrud og siger SKAM JER! I får ikke min stemme igen.

Christa Z. Dahl, Hjortshøj

0 Kommentarer