Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
13:45 07.09.2022 Jakob Albrecht

Sportsjournalister indkaldt til afstemning efter kritik af forbunds bånd til Qatar

Sportsjournalister indkaldt til afstemning efter kritik af forbunds bånd til Qatar

AIPS henlagde prisuddelingen for bedste sportsjournalistik til det udskældte Khalifa stadion i Doha. Naseem Zeitoon/Reuters/Ritzau Scanpix

Skal eller skal ikke. De danske sportsjournalister er indkaldt til en ekstraordinær generalforsamling 28. september for at beslutte, om deres forening, Danske Sportsjournalister, fortsat skal være tilknyttet den internationale  sportsjournalist-sammenslutning AIPS.
Det skriver Danske Sportsjournalister på foreningens hjemmeside.

Baggrunden for afstemningen er, at bestyrelsen i Danske Sportsjournalister ikke kan leve med de aktuelle forhold til det internationale sportsjournalistforbund AIPS. Det har formand Jimmy Bøjgaard tidligere forklaret Journalisten.

Desuden finder mange danske sportsjournalister det yderst kritisabelt, at AIPS for nylig uddelte en pris til den bedste sportsjournalistik på Khalifa-stadionet i Doha i Qatar.

Netop det stadion er blevet kritiseret massivt for brug af gæstearbejdere, som har arbejdet under kummerlige forhold.

Derudover har en række sportsjournalister kritiseret, at tre norske journalister fra avisen VG blev frataget muligheden for at vinde prisen, fordi de nægtede at deltage i ceremonien på det omdiskuterede stadion.

I juni 2022 mente Jimmy Bøjgaard, at AIPS havde et forklaringsproblem.

”Jeg stiller mig stærkt tvivlende over for vores fremtid i AIPS, og jeg kan ikke se en fremtid, som det er for nuværende,” sagde Jimmy Bøjgaard.

SENESTE NYT

Flere nyheder