Skal du vinde EU’s journalistpris?

Nu er der åben for indstillinger til EU's journalistpris 2011. Igen i år sætter konkurrencen fokus på diskrimination.

Nu er der åben for indstillinger til EU's journalistpris 2011. Igen i år sætter konkurrencen fokus på diskrimination.

Diskriminering af indvandrere i det københavnske byliv. Frygt og drømme i en 9. Klasse på Blågårds Plads. Illegale immigranter ved Italiens kyster. Det er emner, der de sidste par år har hentet hæder ved EU's journalistpris. Og nu er det igen blevet tid til at hylde journalister, der skriver om diskrimination i Europa.

Det er ottende år i træk, EU uddeler sin journalistpris. Vinderne fra de enkelte lande går videre til hovedkonkurrencen, hvor journalister fra hele EU dyster om hovedpræmien på 5.000 Euro. De indsendte bidrag skal beskæftige sig med mangfoldighed og bekæmpelse af diskrimination og have været publiceret imellem september 2010 og november 2011.

Sidste års vinder var Politikens praktikant Jakob Sheik, der undersøgte hvordan indvandrere bliver behandlet i det københavnske natteliv. Sheikh har selv pakistansk baggrund, og sammen med tre unge med irakisk og kurdisk baggrund tog han på rundtur til diskoteker og barer. Flere steder blev gruppen afvist, blandt andet fordi de lignede »nogle lømler«.

Interesserede kan læse mere om årets konkurrencen og indsende bidrag her.

0 Kommentarer