Skal du være den næste Cavling-formand?

DJ skal nedsætte en ny Cavlingkomité og har åbnet for indstillinger. Formand Kaare Sørensen fortsætter ikke – men han anbefaler det varmt: ”Det er den bedste journalistiske efteruddannelse, man overhovedet kan få”. Men man skal være klar til at ofre tid. Meget tid
  • Privatfoto
    Kaare Sørensen, formand for Cavling-komiteen.
28.01.2019 · 15:23

”Fem virkelig fine og helt vanvittigt lærerige år.”

Sådan beskriver TV 2-journalist Kaare Sørensen sin tid i Cavlingkomitéen, hvor han de seneste to år har været formand. Alligevel har han besluttet ikke at indstille sig selv, når komitéens periode i år udløber, og DJ’s hovedbestyrelse til maj skal nedsætte en ny.

”At sidde i Cavlingkomitéen er den bedste journalistiske efteruddannelse, man overhovedet kan få. Men det har også været enormt tidskrævende. Og jeg synes, nu er et fint tidspunkt at give stafetten videre til nye kræfter,” forklarer Kaare Sørensen.

Som medlem af komitéen har han de sidste fem år sammenlagt brugt hundredvis af timer på at pløje sig gennem årets bedste journalistiske produkter og diskutere dem med de andre i komitéen. Ifølge Kaare Sørensen har det gjort ham til en bedre journalist.   

”Arbejdet skærper ens analyseapparat i forhold til, hvad god journalistik er. Og så opdager man en masse nye greb og nye metoder,” siger han.

En nysgerrig og fordomsfri diplomat

Valget til Cavlingkomitéen foregår på baggrund af indstillinger fra kredse, grupper og foreninger samt fra enkeltmedlemmer. DJ har åbnet for indstillinger, som skal være forbundet i hænde senest 3. maj 2019. Man skal være medlem af DJ, men ellers er der ingen formelle krav til komitémedlemmerne. Komitéen skal dog sammensættes, så der minimum er to kvinder og to mænd.

Kaare Sørensen mener, at det som medlem af komitéen kan være sundt at være rundet af mange ting og have beskæftiget sig med forskellige emner. Og så peger han især på to vigtige egenskaber hos komitéens medlemmer.

”Man skal være drønnysgerrig og kunne gå fordomsfrit til alle historier. Og så skal man have lyst til at finde fælles beslutninger. Vi stemmer ikke om Cavling-vinderen, men taler os til rette. Og min stemme som formand tæller ikke højere end andre i lokalets. På den måde er det måske lidt et diplomatjob,” siger han.

Kun en enkelt advarsel

Er der noget, kandidater til posten skal advares om?

”Eneste advarsel er, at man skal gøre sig klart, at det er tidskrævende. Der findes ikke en fast lane til at finde en Cavling-vinder – alt skal lyttes og ses og diskuteres i bund. Så man skal have tiden og lysten til at bruge de der aftenener og weekender på at gennemgå materialet,” siger Kaare Sørensen.

Han fortæller, at komiteen hvert år er samlet i otte fulde dage for at nå frem til valget af årets vinder. Dertil kommer telefonmøder og ”alverdens skriverier”.

”Og så bruger man vel et sted mellem 80 og 140 timer på at gennemgå materialet. I november laver man ikke aftaler i sine weekender og aftener – de går med at læse og lytte og se. Det er vanvittigt krævende. Og sådan skal det være – det kræver nysgerrighed og grundighed at finde den rette vinder,” siger Kaare Sørensen.

Kommentar

Seneste jobopslag

CRM konsulent i Børnecancerfonden - bliv en styrke for børnene

Børnecancerfonden
Ansøgningsfrist: 08.05

SoMe-redaktør til Vi Unge

Aller Media
Ansøgningsfrist: 25.04

Udviklingsorienteret redaktør til Mandag Morgen

Mandag Morgen
Ansøgningsfrist: 10.05

Nyhedsjournalist til DR Fyn

DR
Ansøgningsfrist: 22.04

DR Østjylland søger reporter

DR
Ansøgningsfrist: 23.04

Studentermedhjælp til kommunikation

Grundejerforeningssekretariatet Ørestad
Ansøgningsfrist: 25.04

KVINFO søger presse- og kommunikationsansvarlig

Kvinfo
Ansøgningsfrist: 23.04

Nyhedsvært til DR Nordjylland

DR
Ansøgningsfrist: 25.04

Chef til B&U

DR
Ansøgningsfrist: 29.04

Chefkonsulent og teamleder for seks kommunikationsrådgivere

Region Syddanmark
Ansøgningsfrist: 05.05

Kommunikatør i Greenpeace

Greenpeace Norden
Ansøgningsfrist: 25.04

Er du en skarp kommunikator med bundlinjefokus?

Mødrehjælpen
Ansøgningsfrist: 23.04

Pressekonsulent til Rigshospitalet

Region Hovedstaden
Ansøgningsfrist: 23.04

Udlandsreporter til Kristeligt Dagblad

Kristeligt Dagblad
Ansøgningsfrist: 23.04

Studentermedhjælp med flair for kommunikation

Ankestyrelsen
Ansøgningsfrist: 22.04

JOURNALIST TIL UGEAVISEN MIDTSYD

Jysk Fynske Medier
Ansøgningsfrist: 06.05

Forlagschef til Informations Forlag

Information A/S
Ansøgningsfrist: 22.04

Redaktionschef Printcentralen

Jysk Fynske Medier
Ansøgningsfrist: 22.04

Vil du svømme med på nyt succesmedie om vand?

Ingeniøren
Ansøgningsfrist: 23.04