Skæv tv-reporter på top 3-liste

Tv-reporter mistede fatningen under afbrænding af marijuana-høst. Se det mærkelige indslag.

Tv-reporter mistede fatningen under afbrænding af marijuana-høst. Se det mærkelige indslag.

Svenske Medievärlden har lavet en top 3-liste med bizarre, nogle vil kalde dem skæve, web-videoer med journalister. I en af optagelserne laver en tv-reporter i fotovest en stand up, foran et brændende hav af hamp og kokain.
Desværre tog reporteren ikke højde for vindretningen, så efterhånden som røgen tog til, begyndte han at snuble mere og mere i ordene.
Klippet er ifølge Medievärlden værdig til en 3. plads på deres top 3 over mærkelige Youtube-klip om medier og journalister. Se indslaget her

10 Kommentarer

Chris Hansen
27. NOVEMBER 2008
Re: Skæv tv-reporter på top 3-liste

@Birgitte,

Jeg må give Lasse ret. Denne historie er et typisk resultat af, at man har skulle være så hurtigt, at man ikke hørte dåselatteren på indslaget.

Fejlen kunne være undgået, hvis man blot havde tændt lyden, mens indslaget spillede. Jeg kendte det ikke i forvejen, men jeg var absolut ikke i tvivl om, at det var et satireprodukt (og må jeg tilføje, at det var før alle kommentarerne kom på).

Selvfølgelig må Journalisten.dk også begå fejl, men denne her minder i høj grad om bagermesterens pressemeddelelser til ugeavisen. 

Birgitte Oppermann
27. NOVEMBER 2008
Re: Skæv tv-reporter på top 3-liste

Hej Lasse.

Debatten om online-medierne ER interessant og vigtig. Det giver jeg dig meget ret i - og selvfølgelig skal journaliste gøre sig umage. Men denne debat er afsporet, fordi den pålægger journalistikken idealet om fejlfrihed. Det er en illusion. Du tror måske på alt, hvad du læser i avisen?

Lasse B. Jensen
26. NOVEMBER 2008
Re: Skæv tv-reporter på top 3-liste

Hej Birgitte,

 

nej, det har jeg ikke - og i stedet for at snakke om, at vi er småsure, er jeg oprigtig interesseret i debatten om onlinemediers hastighed og deres betydning for journalistikken.
FOR: Jeg bliver nemlig sur, hvis banken ikke giver korrekt tilbage, eller hvis pædagoger gør noget upædagogisk. Ligeledes er der grund til at have forventninger til den journalistiske kvalitet på journalisten.dk - selv om det kan synes som en let historie. journalisten ernærer sig ved at sætte kritisk lup på alt og alle i den danske medie-sø, og det gør de godt. Men når man kan harmes over, at Guldbageren (mener det var dem, ret mig gerne) udsender generiske pressemeddelelser til en række lokalaviser, så er man med til at sætte en meget ambitiøs netstørrelse på, hvilke ting der ryger i kritik-filteret.

 

Lasse 

Birgitte Oppermann
26. NOVEMBER 2008
Re: Skæv tv-reporter på top 3-liste
Jeg synes, det er højst besynderligt, at folk kan blive så forargede, når journalister begår en fejl i en artikel, som må betegnes at høre til den lettere ende af journalistikken. Har I det på samme måde, når kassedamen gir' forkert tilbage, når pædagogen giver jeres barn forkerte strømper på, når mælken er for kold i kaffen? Come on.
Jørgen Hansen
25. NOVEMBER 2008
Re: Skæv tv-reporter på top 3-liste

Hej Jan,

god tone er dit indlæg vist ikke. Der er lavet en fejl. Det sker sgu overalt. I modsætning til mange andre journalister, har Jakob indrømmet det offentligt. Det sker ikke ret tit.

Dit spørgsmål er ikke interessant. Det er Lasse tilgengæld. For har Journalisten ordentlige arbejds forhold = tid til research og kildekritik, eller er de ramt af samme tendens som store dele af branchen. Så længe det går hurtigt, så er det godt.

mvh 

 

Flere