Skaaning og Stougaard stopper som chefredaktører

Begge chefredaktører for BT, Olav Skaaning Andersen og Karl Erik Stougaard, stopper som konsekvens af, at BT og Metroxpress indgår tæt samarbejde. Stougaard: "Hvad fremtiden byder på af opgaver, ved jeg af gode grunde ikke endnu." Skaaning: ""BT er gammeldags og moderne på én gang"

Som Journalisten kunne fortælle tidligere i dag, indgår BT og Metroxpress et tæt samarbejde, som blandt andet betyder, at redaktionerne flytter sammen. Begge medier fortsætter med at udkomme, men redaktionerne vil blive integreret i en fælles redaktion, som skal levere indhold til begge medier på alle platforme.

Men sammenlægningen kommer til at betyde, at der skal være færre medarbejdere og en slankere ledelse. Begge BT's chefredaktør Olav Skaaning Andersen og Karl Erik Stougaard, er ifølge en pressemeddelelse fra Berlingske Media allerede blevet afskediget.

Det samme gælder flere ledere på MX, lyder det i meddelelsen, hvor det dog ikke konkretiseres.

Jens Grund, som er en af Berlingskes to chefredaktører, er konstituret som ansv. chefredaktør og vil sammen med Jonas Kuld Rathje, nuværende chefredaktør for MX, udgøre den redaktionelle ledelse. Hvad der sker med Simon Stilling, den anden chefredaktør på MX, fremgår ikke.

BT er gammeldags og moderne på én gang

Olav Skaaning Andersen har været på BT i næsten syv år.

"Sammen med en dedikeret stab af medarbejdere og chefer har jeg de seneste næsten syv år været med til at udvikle BT, så vi i dag står som en af landets største digitale sites, der brugermæssigt ofte overhaler mastodonter som DR og TV2. 
Undervejs har BT også distanceret vores nærmeste tabloidkonkurrent, Ekstra Bladet, oplagsmæssigt på print. Det er sket med journalistik, der tager læsernes liv alvorligt og nyheder og afsløringer, der ofte sætter en dagsorden. 
Det er jeg stolt af, og det ved jeg, at BTs medarbejdere også er," skriver han i et lukket Facebook-opslag, som Journalisten citerer med tilladelse.

Han fortsætter:

"BT er gammeldags og moderne på én gang. En klassisk avis med journalister, der vælter ud og ind af døren for at skaffe og levere nyheder, og bare brænder for at skrive den næste solohistorie. Om politik, sport, krim eller underholdning. Et sted, hvor ønsket om at afsløre skjulte sammenhænge, går hånd i hånd med lysten og evnerne til at levere sundheds- og forbrugshistorier, der betyder noget for folk. Og så er BT også en fullblown digital arbejdsplads, hvor nyheder, nære og virale historier, gode rubrikker og ønsket om at være først, driver værket. Og hvor ordet 'klikmaskine' er et plusord."

Stougaard: Ved ikke hvad jeg skal nu

Også Karl Erik Stougaard har givet sit syn på forløbet på Facebook. Her skriver han på sin åbne Facebook-profil:

"Efter blot 15 måneder på den 100-årige gamle, men stadig stolte og vitale avis er jeg ærgerlig over, at min tid stopper allerede nu, men ejerne vil have andre profiler i spidsen for et nyt projekt, der også inkluderer gratisavisen Metroxpress, og det er deres ret. Jeg går fra BT med nye venner, gode minder og en stor tilfredshed med de resultater, jeg har været med til at opnå sammen med Olav Skaaning Andersen, redaktionscheferne, den kommercielle afdeling og BTs dygtige medarbejdere."

Karl Erik Stougaard fortsætter:

"Hvad fremtiden byder på af opgaver, ved jeg af gode grunde ikke endnu, men det bliver uden tvivl noget spændende. Nu er jeg i første omgang gået på en tidlig juleferie. Det føles allerede ret godt," lyder det.

Slår kræfterne sammen

I dag klokken 10 blev medarbejderne på både BT og Metroxpress orienteret om ændringerne, som betyder, at Metroxpress-medarbejderne flytter ind hos BT. Det nye selskab BTMX ejes 70 procent af Berlingske Media og 30 procent af Metroxpress.

"Vi slår kræfterne sammen, fordi det simpelthen giver god mening – for læsere, for annoncører og som forretning. Sammen har de to titler en enorm rækkevidde med over 600.000 daglige avislæsere og digitalt er de i kontakt med over 2,5 millioner danskere hver måned. Den rækkevidde forventer vi at øge yderligere. Begge titler skaber indhold af høj kvalitet og vores tilgang til læsere og annoncører er unik i markedet," udtaler Berlingske Medias direktør Mette Maix i en pressemeddelelse.

Ingen – hverken i koncernledelsen eller chefredaktører – er vendt tilbage på Journalistens henvendelser om interview og kommentarer.

Opdateret klokken 10.51: Citater fra Karl Erik Stougaards Facebook-profil tilføjet.
Opdateret klokken 10.56: Citater fra Olav Skaaning Andersens Facebook-profil tilføjet.

2 Kommentarer

christian vangsø bentsen
11. NOVEMBER 2016
rettes til mellem 16 og 17.00
rettes til mellem 16 og 17.00
christian vangsø bentsen
11. NOVEMBER 2016
Danmarkshistoriens ubetingede
Danmarkshistoriens ubetingede og uden sammeligning absolut ringeste ansvarshavende chefredaktør siger farvel til BT.

Jeg giver gratis bobler i Nørre Voldgade 48 mellem 15.00- 16.00