Skaaning: Mandag Morgen bag ugens mediebommert

Det er ”en pinlig udlægning af tilstanden i dansk journalistik”, når Mandag Morgens chefredaktør, Bjarke Møller, kæder dækningen af Elbæk sammen med forhandlingerne om mediestøtte. Det mener BT’s chefredaktør, Olav Skaaning Andersen

Det er ”en pinlig udlægning af tilstanden i dansk journalistik”, når Mandag Morgens chefredaktør, Bjarke Møller, kæder dækningen af Elbæk sammen med forhandlingerne om mediestøtte. Det mener BT’s chefredaktør, Olav Skaaning AndersenDer er ingen forståelse for en sammenkædning af mediernes dækning af Uffe Elbæk og de igangværende forhandlinger om mediestøtten hos Olav Skaaning Andersen, chefredaktør på BT.

Derfor retter han i sin blog skytset mod Bjarke Møller, chefredaktør på Mandag Morgen, der mandag lavede netop den kobling.

Bjarke Møller luftede nemlig netop sine overvejelser om, hvorvidt Elbæk fik en særlig hård medfart i medierne, fordi han truede de etablerede mediers position i forhandlingerne om mediestøtte.

”Herre jemini, for en pinlig udlægning af tilstanden i dansk journalistik. Og så fra en mand, der qua sit arbejdssted ellers normalt ville blive betragtet med en vis respekt,”  skriver Olav Skaaning Andersen.

Han mener, at Bjarke Møller nærmest betragter mediernes adfærd som ”en sammensværgelse, styret af sorte borgerlige kræfter, der kræver penge til deres aviser”.

Olav Skaaning Andersen skriver, at argumentationen er forrykt – især fordi DR og TV 2 dækkede sagen mest, mens de samtidig er de medier, der har nydt særligt godt at det nye licensforlig.

Journalisten.dk forsøger at indhente kommentarer fra Bjarke Møller.