search

Sjusket forenkling

PRÆCISION. Der er generalstrejke i Frankrig i protest mod at hæve pensionsalderen fra 60 til 62 år.Den sætning har jeg nu hørt en del gange og har som mange andre tænkt, at de da må være tossede de franskmænd, hvis de kæmper for en så latterlig lav pensionsalder.

PRÆCISION. Der er generalstrejke i Frankrig i protest mod at hæve pensionsalderen fra 60 til 62 år.

Den sætning har jeg nu hørt en del gange og har som mange andre tænkt, at de da må være tossede de franskmænd, hvis de kæmper for en så latterlig lav pensionsalder.

Og sådan forholder det sig naturligvis heller ikke. Det franske arbejdsmarkeds- og pensionssystem er ikke direkte sammenligneligt med det danske, men det kræver ikke meget research og god vilje at finde ud af, at skal konflikten skæres helt ind til en enkelt sætning, skal "pension" erstattes med "efterløn".

De franske lønmodtagere strejker altså primært mod en forringelse af den del af deres pension, der svarer til vores efterløn. I øvrigt en forringelse meget lig den, et bredt flertal i Folketinget vedtog uden større protester.

– Jan Hillers, freelancejournalist, Odense

Kommentarer
0

Husk at skrive dit fulde navn og en gyldig mail-adresse i felterne ovenfor, ellers vil din kommentar blive fjernet. Du kan se Journalistens regler for kommentarer her.
Tak fordi du deltager i debatten!

keyboard_arrow_up
Tilbage til toppen