Generationsskifte

Sjællandske Medier henter ny ansvarshavende chefredaktør fra JP

49-årige Louise Pettersson overtager posten efter Bente Johannesen, der stopper, fordi bestyrelsen har ønsket et generationsskifte

Det bliver 49-årige Louise Pettersson, der som ny ansvarshavende chefredaktør skal stå i spidsen for det varslede generationsskifte i Sjællandske Medier.

Det fremgår af en artikel på sn.dk, som netop er publiceret.

Louise Pettersson kommer fra en stilling som kulturredaktør på Jyllands-Posten og overtager posten som ansvarshavende chefredaktør for Sjællandske Medier fra Bente Johannesen.

”Louise bliver en central person på vores rejse, hvor de journalistiske ambitioner ikke er svækket – tværtimod. Vi er overbeviste om, at vores medier, vores journalistik og vores rolle er blevet endnu vigtigere og større i et mere og mere fragmenteret og foranderligt medielandskab,” udtaler bestyrelsesformand i Sjællandske Medier Niels Jørgen Hansen.

Økonomiske problemer

Det har stået klart siden i sommer, at Sjællandske Mediers bestyrelse ønskede at finde en aflyser for Bente Johannesen, der har siddet i chefredaktionen siden 2008.

”Bestyrelsen ønsker et generationsskifte, og det er så det, der bliver iværksat. Og jeg har sagt, at jeg ønsker dem held og lykke med det og det bedste for Sjællandske Medier,” udtalte hun dengang.

Siden har mediehuset, der blandt andet består af fire regionale dagblade og 42 lokale ugeaviser, været ramt af økonomiske problemer på grund af coronakrisen, krigen i Ukraine og inflation.

Det fik i september mediehuset til at tilbyde samtlige medarbejdere en frivillig fratrædelse. En proces, der resulterede i, at 11 redaktionelle medarbejdere stopper, og at mediehuset dermed undgik fyringer.

Starter i det nye år

Trods det dystre bagtæppe har Louise Pettersson selv en stærk tro på fremtiden for de lokale og regionale medier.

”Vi lever i en tid, hvor vi overdænges med indhold blandt andet fra de store techgiganter, som ofte peger i en anden retning end det, der er tæt på folks liv. De lokale medier gør det modsatte,” udtaler den nye chefredaktør til Sjællandske Medier.

Før Jyllands-Posten har Louise Pettersson blandt andet været nyhedschef på TV2 Østjylland og redaktionschef hos DR.

Hun tiltræder stillingen hos Sjællandske Medier efter årsskiftet, den 15. januar.

 

0 Kommentarer