“Situationen i Grønland svarer lidt til dengang, DR havde monopol i Danmark”

  Navn: Bo Eriksen, 36 år.Nyt job: 1/9 fra freelancer til programmedarbejder på Nuuk TV, Grønland. Flyttede fra København til Grønland i begyndelsen af august.Uddannelse: Uddannet sergent 1988, assurandør 1993 og journalist ved Danmarks Journalisthøjskole 1998.

 

 

Navn: Bo Eriksen, 36 år.

Nyt job: 1/9 fra freelancer til programmedarbejder på Nuuk TV, Grønland. Flyttede fra København til Grønland i begyndelsen af august.

Uddannelse: Uddannet sergent 1988, assurandør 1993 og journalist ved Danmarks Journalisthøjskole 1998.

Jobforløb: Efter endt uddannelse blev Bo Eriksen ansat som reporter/tilrettelægger på TV 2/ Lorry. Herefter Skandinavisk Filmkompagni 1998-99. I 1999 også tilrettelægger på Freeport Film, TV3 Sporten samt Robinson Ekspeditionen, som han igen fik ansættelse på i 2000. Bo Eriksen blev redaktør på sportsportalen WOCS i 2001 og året efter medarbejder på Frids Film, TV3. Omkring årsskiftet 2003-04 var han producer på Go'Morgen P3.

Hvorfor søgte du jobbet? Min kæreste skulle på eventyr. Hun er for nylig blevet ansat på et børnehjem i Nuuk, og da det viste sig, at det nok ville blive et længerevarende eventyr, begyndte jeg at overveje, om jeg skulle flytte med. Så kontaktede jeg Jens Olsen, som er direktør i Nuuk TV. Vi fik os en god snak, og jeg fik et job som programmedarbejder.

Hvad håber du på at få ud af jobbet? Jeg håber, jeg kan være med til at præge tv-udviklingen. Situationen i Grønland svarer lidt til dengang, DR havde monopol i Danmark. KNR, Grønlands Radio, har monopol på landsdækkende tv, og jeg vil gerne være med til at udfordre det monopol sammen med mine kolleger. Nuuk TV er Grønlands ældste tv-kanal. Den dækker Nuuk og omegn, hvor 70 procent af seerne kan kigge med. Men vi har ambitioner om at lave så anderledes og interessant fjernsyn, at vi engang får lov at blive landsdækkende.

Hvordan er det at flytte fra Danmark til Grønland? Jeg har kun været her i kort tid, men jeg synes, det er helt fantastisk. Her er lige så skønt, som de alle sammen siger. Jeg skal vænne mig til de helt anderledes omgivelser, et nyt land og en ny kultur, men det glæder jeg mig til.

Hvad gør du for at lære sproget og kulturen? Jeg har anskaffet mig nogle ordbøger og grammatikbøger, så jeg kan udvide mit grønlandske ordforråd i de lange vinteraftener. Med hensyn til kulturen, historien og de politiske forhold prøver jeg at læse op på tingene og i det hele taget følge med i debatten via de lokale og nationale medier. Det tager nok lidt længere tid end andre steder, ikke mindst på grund af sproget, men jeg synes, jeg er på vej.

Har du fået en tjenestebolig? Min kæreste har fået en tjenestebolig via sit arbejde. Det er to skotøjsæsker med vinduer, men det er helt fint. Om vi får betalt hjemrejse afhænger af, hvor lang tid, vi bliver her i Grønland. Indtil videre er det på ubestemt tid.

0 Kommentarer