Simon Andersen: Tre betalingsaviser er for mange

Lisbeth Knudsen tager fejl, når hun melder ud, at der ikke er plads til fire gratisaviser. Det mener chefredaktør på Nyhedsavisen Simon Andersen. Det er betalingsaviserne, der er truet, svarer han igen.

Lisbeth Knudsen tager fejl, når hun melder ud, at der ikke er plads til fire gratisaviser. Det mener chefredaktør på Nyhedsavisen Simon Andersen. Det er betalingsaviserne, der er truet, svarer han igen.

Hvornår udkommer Berlingske Tidende som businessavis i stedet for omnibusavis? Hvornår bliver Politiken til en weekendavis, der kun udkommer torsdag, fredag og lørdag? Chefredaktør på Nyhedsavisen Simon Andersen mener, at det er langt mere relevant at spørge, om der er plads til tre betalte morgenaviser, end det er at diskutere, om der er plads til fire gratisaviser. Han blev voldsomt provokeret, da han på Journalisten.dk læste, at chefredaktør på Berlingske Tidende Lisbeth Knudsen mener, at der fortsat er én gratisavis for meget.

»På den lange bane er det ikke gratisaviskonceptet, der er truet, men betalingsaviskonceptet, der er truet. Lisbeth Knudsen tager grundlæggende fejl, når hun bliver ved med at tro, at der er et marked, hvor vi har de tre fine aviser, Politiken, Berlingske Tidende og Jyllands-Posten, og så har vi det billige skrammel, som er gratisaviserne,« siger Simon Andersen.

Han undrer sig over, at Lisbeth Knudsen udtaler sig, som om det går godt for betalingsaviserne, når både indtægterne fra annoncer og læsertal daler på Berlingske Tidende.

»Selvfølgelig findes der veluddannede mennesker, der bliver ved med at holde den avis, de altid har holdt og måske læser en gratisavis, når de falder over den. Men langt den største del af befolkningen føler sig fint orienteret uden. Mon ikke Politiken skal ned på 30.000 læsere, før den har nået sit leje? Virkeligheden er, at de fleste føler sig fuldt ud orienteret med – måske ikke 24timer og Urban – men med Nyhedsavisen og Metro, som er den næstbedste af gratisaviserne,« siger Simon Andersen.

Han mener, at 24timer aldrig har fået en reel chance for at konkurrere med betalingsaviserne, fordi JP/Politikens Hus ikke ville sende en gratisavis på gaden, som var en trussel for deres egne betalingsaviser.

»Hvis 24timer blev sat fri, kunne det være, at den havde en fremtid, der var bedre end både Jyllands-Posten og Politikens fremtid. Så kunne det også være, at den kunne konkurrere med os,« siger Simon Andersen.

Han gætter på, at det nye samarbejde mellem JP/Politikens Hus og Metro om de to gratisaviser blot er første skridt mod en lukning af 24timer.

»Nu forsøger man at trække sig ud af 24timer uden at tabe ansigt ved først at fusionere og siden lukke,« siger Simon Andersen.

I pressemeddelelsen melder selskaberne dog ud, at både 24timer og MetroXpress fortsætter som selvstændige aviser. Administrerende direktør i JP/Politikens Hus Lars Munch har også over for Journalisten.dk forsikret, at 24timer fortsætter som selvstændig avis.

Det er ikke her til formiddag muligt at træffe Lisbeth Knudsen for en reaktion på Simon Andersens kommentar.

0 Kommentarer