Simon Andersen om BT-notat: »Jeg har sendt to.«

Det var redaktionschef Simon Andersen selv, der skrev de fire ekstra sider i det notat, BT sendte til skatteministeriet, forklarer han nu

Det var redaktionschef Simon Andersen selv, der skrev de fire ekstra sider i det notat, BT sendte til skatteministeriet, forklarer han nu

Der er nu tre forklaringer om BT's notat i skattesagen.

Den særlige rådgiver Peter Arnfeldt har forklaret, at han modtog et notat på fem sider, som han gav til daværende skatteminister Troels Lund Poulsen (V). Videre har Arnfeldt forklaret, at han intet kender til den udgave af notatet, der er på ni sider, og at han aldrig før har set det lange notat.

Troels Lund Poulsen har forklaret, at han modtog et notat på ni sider fra Peter Arnfeldt, som han gav videre til departementschef Peter Loft.

I dag forklarede redaktionschef på BT Simon Andersen, at han har skrevet begge udgaver, og at han sendte notatet på fem sider den 29. august 2010 og notatet på ni sider den 31. august 2010.

Simon Andersen forklarede, at det ni sider lange notat er identisk med det notat, BT senere brugte i forbindelse med indstillinger til FUJ-prisen og Cavling-prisen.

»Jeg har sendt to. Jeg sender et den 29/8 og et den 31/8.«

Om notatet forklarede Simon Andersen:

»Jeg har lavet stort set det hele. 99 procent. Thomas Nørmark Krog har bidraget.«

Er der nogen udefra, der har hjulpet?

»Der er en masse, der har hjulpet os med at forstå, hvilke afgørelser, der var vigtige. Men der er ingen andre, der har skrevet en linje i notatet.«

Her spurgte kommissionsformand Lars E. Andersen:

Er det korrekt, at med den viden du har i dag, ville du ikke have givet det notat til Peter Arnfeldt?

»Ja tak, set i lyset af, at det er en af årsagerne til, at vi sidder her i dag, så ville jeg godt have beholdt for mig selv«, sagde Simon Andersen.

Notatet er centralt for hele skattesagen, bl.a. fordi det er kommet frem, at Troels Lund Poulsen bad sin daværende departementschef Peter Loft om at få lagt notatet ind i sagsbehandlingen af Helle Thorning-Schmidts og Stephen Kinnocks skattesag.

Peter Loft medbragte det ni sider lange notat på et møde med direktør for SKAT København Erling Andersen den 1. september 2010.

0 Kommentarer