Simon Andersen: Jeg har selv kvajet mig

Nyhedsavisens chefredaktør har givet Jeppe Nybroe chancen for et journalistisk comeback. »Jeg har stor forståelse for folk, der kvajer sig,« lyder hans forklaring.

Nyhedsavisens chefredaktør har givet Jeppe Nybroe chancen for et journalistisk comeback. »Jeg har stor forståelse for folk, der kvajer sig,« lyder hans forklaring.

Det er næsten et år siden, Jeppe Nybroe sidst har været på arbejde. I et indslag i TV Avisen søndag den 29. juli sidste år påstod han for åben skærm, at han var på vej ud af Irak med de sidste danske soldater. I virkeligheden var han på vej ind i Irak. Det kostede den unge tv-vært et alvorligt knæk i troværdigheden såvel som komet-karrieren på Danmarks Radio.

Men i dag har Jeppe Nybroe altså sin første arbejdsdag som redaktionssekretær på Nyhedsavisen.

Chefredaktør Simon Andersen fortæller, at han i flere måneder har været i kontakt med Jeppe Nybroe omkring hans muligheder for at vende tilbage til arbejdsmarkedet.

»Initiativet kom i første omgang herfra,« oplyser Simon Andersen til Journalisten.dk.

»Jeg ved ikke, hvad han har af forhåndskundskaber til jobbet, andet end at han er en dygtig journalist. Jeg er faktisk helt sikker på, at han ingen erfaring har med at redigere avis, men arbejdet som nyhedsvært indebærer jo en del redigering,« siger Simon Andersen.

Simon Andersen har selv stået i en situation ikke ulig Jeppe Nybroes. I 1999 udgjorde hans navn halvdelen af en kontroversiel byline på forsiden af Jyllands-Posten. I en stort opslået artikel anklagede avisen en betjent fra Station City for seksuelt misbrug af en narkoprostitueret kvinde. Beskyldninger, der havde uoverskuelige konsekvenser for betjenten og hans familie, men som viste sig at være uden hold i virkeligheden.

Siden har Simon Andersen udtalt, at det havde været rimeligt, hvis Jyllands-Posten havde kvitteret med en fyringsseddel. Men han slap langt lettere fra sin fadæse end Jeppe Nybroe.

»Jeg har selv kvajet mig eftertrykkeligt, og man kan argumentere for, at jeg skulle have været straffet for det efterfølgende – ved at blive fyret og få min karriere lagt i ruiner. Men jeg var selv så heldig, at jeg fik lov til at beholde mit job, og sagen har ikke skadet min karriere siden hen. Jeg har fået masser af chancer, selv om man kunne argumentere for, at jeg ikke skulle have haft dem. Så jeg har forståelse for folk, der kvajer sig,« siger Simon Andersen.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Jeppe Nybroe.

8 Kommentarer

Paula Larrain
18. APRIL 2008
Re: Simon Andersen: Jeg har selv kvajet mig

Kaere Simon,

 Tillykke med Jeppe! Du har faaet dig en dybt engageret medarbejder med et udpraeget formidlingstalent. Som en anden skrev: Jeppe har afsonet sin straf. Mange journalister har kvajet sig - jeg tror det sker dagligt. Nogle bliver opdaget og andre gor det gang paa gang. Jeppe er begavet og et menneske med hjertet paa rette sted. Derfor kommer han ogsaa styrket tilbage. Og saa haaber jeg, at vi alle kan tage ved laere - baade af Jeppes fejl og af den helt ekstreme fordommelse, han efterfolgende blev udsat for. Tilgivelse er en stor ting for alle! Og undskyld manglende ae oe og aa :-)

 

 

Lars Werge
17. APRIL 2008
Re: Simon Andersen: Jeg har selv kvajet mig

Blot en hurtig replik til Goosmann:

Mit indlæg omhandlede ikke fairness-princippet i, om Nyhedsavisen eller andre medier skal tage 'faldne' journalister til nåde igen, men alene det betimelige og rimelige i signalet overfor en lang række kolleger på Nyhedsavisen, der for kort tid siden var gennem en barsk nedskæringsrunde, hvor der blev trykket på alle knapper og drejet på alle håndtag for at finde besparelser - samtidig med, at chefredaktøren åbenbart ved siden af havde gang i en hjælpende hånd til anden side.

Så spar mig venligst for 'højt til loftet'. Solidaritet og fagligt fællesskab er selve essensen af højt til loftet, men det rækker længere end til kändisser og aktioner, der skaffer omtale. Solidaritet er at gøre noget for andre uden at have øje for egen vinding, og det er ikke lige netop det princip, Simon Andersen har hyldet i denne sag.

Lars W.

Per-Henrik Goosmann
17. APRIL 2008
Re: Simon Andersen: Jeg har selv kvajet mig
Hold da helt op, hvor der der højt til loftet, når man ser kommentarerne til Simon Andersens udstrakte hånd. Man må da håbe, at ingen af disse mavesure kommentatorer kommer til at kvaje sig. Og så er vist fortsat en ledelses suuveræne ret og fornemste opgave at sætte det hold, der kan give avisen læsere og kvalitet. Godt gået Simon - det handler jo om at bruge sine erfaringer positivt
Jon Pagh
16. APRIL 2008
Re: Simon Andersen: Jeg har selv kvajet mig

En del af forklaringen kan vel være Simon Andersens evige trang til opmærksomhed. Og muligvis endnu et led i at blive "klassens frække dreng".

Men der må da sidde en fyret medarbejder eller to (redaktionssekretærer?) og undre sig.

Caspar Birk
16. APRIL 2008
Re: Simon Andersen: Jeg har selv kvajet mig

Simon Andersen har jo kvajet sig før, og historien har det jo med at gentage sig ;-)

Flere