Qatar

Sikkerhedsfolk afbrød Rasmus Tantholdt, da han var live fra Qatar

Sikkerhedsfolkene truede blandt andet med at ødelægge TV 2’s kamera

Sikkerhedsfolk afbrød TV 2’s Rasmus Tantholdt, da han i går var live igennem fra Qatars hovedstad, Doha.

Det skriver TV 2.

Rasmus Tantholdt og fotograf Anders Bach blev bedt om at slukke kameraet, fordi de lokale sikkerhedsfolk ikke mente, at de havde tilladelserne til at filme i det offentlige rum.

”I har inviteret en hel verden til at komme her. Hvorfor må vi ikke filme? Det er et offentligt sted,” siger Rasmus Tantholdt ifølge TV 2 til sikkerhedsfolkene.

Undervejs i transmissionen truer sikkerhedsfolkene blandt andet med at ødelægge TV 2’s kamera.

”De er bange for, at nogle af de her ting kommer frem. Min oplevelse efter at have rejst i 110 lande rundt omkring i verden er, at jo mere beskidt vasketøj, man har i kælderen, som man ikke ønsker at vise frem, jo sværere er det for os journalister at rapportere. Det er det, vi oplever her,” siger Rasmus Tantholdt oven på hændelsen til TV 2.

Fik en undskyldning

TV 2 skriver, at deres hold i Qatar efterfølgende måtte vente en halv time, hvorefter sikkerhedsfolkenes chef kom og fortalte sine folk, at TV 2 havde styr på tilladelserne til at filme i det område.

”Og så fik jeg næsten en undskyldning. Dog ikke helt. Men jeg fik et krus med granatæblejuice, så måske var det en form for undskyldning. De er i hvert fald ikke vant til, at der er en fri presse til stede i deres land,” siger Rasmus Tantholdt.

Sent tirsdag aften skriver TV 2-reporteren så på Twitter, at Qatars internationale mediekontor samt Qatar Supreme Committee, som står bag tilblivelsen af slutrunden, har undskyldt for episoden.

VM i Qatar begynder søndag, hvor værtslandet åbner turneringen mod Ecuador.

Det danske mandskab rejste tirsdag afsted til Qatar. De spiller første kamp tirsdag den 22. november mod Tunesien.

VM-slutrunden løber frem til den 18. december.

0 Kommentarer