Næstved Kommune vil ikke forfølge Sjællandske for at have viderebragt fortrolige oplysninger. Derfor bliver politisagen nu droppet.
Chefredaktør Helge Wedel og en journalist blev i denne uge sigtet for at have viderebragt fortrolige oplysninger. Sagen handler om en forstander på et kommunalt bosted, der blev afskediget i 2009. Ifølge kommunen var avisens forbrydelse, at den havde viderebragt private oplysninger.
Men kommunen har nu oplyst politiet om, at man ikke ønsker at bore mere i sagen. Derfor bliver den nu helt droppet, skriver Sjællandske. En sag som denne kræver nemlig, at den forurettede part, i dette tilfælde kommunen, skal anmelde forbrydelsen til politiet. Men siden kommunen ikke har anmeldt det, er sigtelsen en fejl, lyder det fra politiet.
»Jeg kan godt forstå, det er svært at se logikken, men vi har ikke været opmærksomme på, at denne paragraf krævede en særlig begæring fra anmelderen. Det er en fejl fra vores side. Politiet kan også lave fejl, og det beklager vi selvfølgelig,« siger vicepolitiinspektør hos Næstved Politi Søren Ravn-Nielsen til Sjællandske.
Sjællandske kunne sidste år afsløre, at forstanderen på bostedet Ågården mistede sit job på grund af "et afslappet forhold til cigaretter og alkohol". Afskedigelsen blev fulgt op af en tjenestemandssag. Kommunen mente, at ved at viderebringe disse oplysninger, havde Dagbladet Sjællandske overtrådt paragraf 264 d, der handler om at viderebringe noget, man godt ved er tavshedsbelagt.
Hos Dagbladet Sjællandske er chefredaktør Helge Wedel faktisk ærgerlig over, at politiet har droppet sigtelsen.
»Nu får vi aldrig rettens ord i den sag, som vi hele tiden har fastholdt ikke handlede om forstanderens private forhold, men derimod noget, som er sket på hans arbejde, siger Helge Wedel til Sjællandske. Han havde håbet på en retssag, der kunne slå fast, at journalist Mia Than Larsen ikke har brudt loven.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.