Sidste omgang i B&U

18 medarbejdere fra B&U har fået frist til den 1. september, hvor de skal afgøre, om de vil flytte med til den nye afdeling i Århus.

18 medarbejdere fra B&U har fået frist til den 1. september, hvor de skal afgøre, om de vil flytte med til den nye afdeling i Århus. Og for hver af de medarbejdere, der ikke flytter med, mister DR ekspertise og know-how, der bliver svær at genskabe, mener projektleder Jacob Snedevig.

»Jeg har været glødende modstander af det her, og det er jeg stadigvæk, men nu er det sat i værk. Opgaven er så nu at få det til at lykkes. Men det unikke produktionsmiljø, der er opbygget i DR, går nu fløjten. Det må man erkende. Og det er et produktionsmiljø, som ikke eksisterer andre steder, der forsvinder. Et miljø, der også på verdensplan er unikt og sammenligneligt med for eksempel BBC. Det har fået dødsstødet, og det får selvfølgelig konsekvenser,« siger Jacob Snedevig.

Den nye M-chef i B&U, Per Krog Simonsen, synes derimod, at det er en rigtig og praktisk beslutning at flytte B&U.

»B&U er en gammel afdeling, og der er et behov for at overdrage kompetencer. Men selvfølgelig vil det tage noget tid at bygge et miljø som det, der har været i København, op igen. Det er svært at sige, hvor lang tid der går, men i løbet af et par år håber jeg, at vi kan vinde priser igen,« siger Per Krog Simonsen.

Jacob Snedevig er dog lidt mindre optimistisk.

»B&U kan ikke bare genopbygges på et par år. Der ligger en kæmpe udfordring i denne her flytning. Selvfølgelig er der masser af talent i Århus, det er bare 100 gange nemmere at komme ind i et produktionsmiljø, der fungerer i forvejen,« siger Jacob Snedevig.

Når de 18 medarbejder den 1. september har taget stilling til flytningen, er alle fastansættelser i B&U afklaret. Der vil dog stadig eksistere et bredt samarbejde mellem Århus og København, hvor overdragelsen af opgaver vil ske som en glidende proces. En proces, som ifølge Jacob Snedevig har fungeret glimrende.

»Selv processen med at flytte og samarbejdet mellem København og Århus har fungeret godt. Og det virker heldigvis ikke, som om der er lig i lasten den vej rundt, « siger Jacob Snedevig.

0 Kommentarer