Side 9-pigen får hård konkurrence

Ekstra Bladet vil have fat i de kvindelige læsere. Side 9-pigen flytter om bag i avisen, og et nyt panel af kvindelige debattører skriver hver dag klumme i avisen.

Ekstra Bladet vil have fat i de kvindelige læsere. Side 9-pigen flytter om bag i avisen, og et nyt panel af kvindelige debattører skriver hver dag klumme i avisen.

Suzanne Bjerrehus tager têten og skriver den første klumme i morgen tirsdag. Derefter vil et hold af kvindelige journalister og forfattere hver dag på skift levere til avisens spalter. I panelet sidder desuden TV 2-værten Cecilie Beck, standup-komikeren Vicki Berlin, tidligere tv-vært Paula Larrain, journalist Karen Thisted, tidligere medlem af Folktinget for Enhedslisten Pernille Rosenkrantz-Theil og journalist Trine Villemann.

»Meningen har været at lave en kvindelig modvægt til den mandsdominerede verden, der er på Ekstra Bladet. Vi ville gerne have et hold af seje kvinder. De er valgt ud fra, at de har noget på hjerte og tør sige det, selv om det ikke er populært. Det er helt i tråd med Ekstra Bladets linje. Vi vil gerne tiltrække flere kvindelige læsere, samtidig med at mændene bliver forargede,« siger chefredaktør Poul Madsen.

– Er der ikke en fare for, at Ekstra Bladet bliver en tandløs kvindeavis?

»Det tror jeg roligt, at jeg kan garantere, at den ikke gør. Der er ingen af de kvinder, der er tandløse. Resten af omlægningen går på at give Ekstra Bladet mere kant,« siger Poul Madsen og fortæller, at der også bliver tilført ekstra ressourcer til gravegruppen, til underholdningsredaktionen Flash og til nettet.

I sin præsentation af det nye panel af klummeskribenter skriver Poul Madsen

»Det eneste sted, hvor kvinderne hidtil har fået lov til at dominere, er på side 9, og i et svagt øjeblik må jeg nok indrømme, at det nok mest er til glæde for mændene.«

Side 9-pigen flytter derfor om bagest i avisen.

»Side 9-pigen har været under pres et stykke tid. Vi har flyttet hende, når vi har haft historier på 10-12 sider. Det er bare et led i den udvikling,« forklarer Poul Madsen. Men helt droppe hende vil han ikke.

»De klassiske læsergrupper elsker hende. Derfor beholder vi hende. Men vi forsøger at tiltrække lidt flere læsere. Vi ved, at Ekstra Bladet er en af de aviser, der har flest mange mandlige læsere,« siger Poul Madsen. Omkring 55 procent af læserne er mænd, skønner han.

Nu mangler Ekstra Bladet bare at få en kvinde i chefredaktionen.

»Det håber vi da snart vil ske. Det er ikke noget, jeg bestemmer, men jeg tror, at det er godt for alle aviser at have kvinder i den øverste ledelse. Det skaber en bredere indgang til tingene, hvis der også er kvinder i ledelsen,« siger Poul Madsen.

0 Kommentarer