Shitstorme på Facebook truer kloden

Løgnere på Facebook er en af klodens største udfordringer i 2013, skriver organisationen The World Economic Forum

Det skriver The World Economic Foundation i dette års udgave af Global Risk Report, hvor 1.000 eksperter inden for bl.a. industri og stat har biddraget med deres bud på, hvad der truer vores klode mest.

Når de udpeger de sociale medier som potentielt farlige, er det fordi, at de mener, at misvisende og skadelig information kan sprede sig som en global steppebrand gennem internettet.

Organisationen WEF har siden 1971 været et forum for europæiske forretningsfolk, og siden 1987 har de efter eget udsagn også arbejdet på at være en platform for at løse internationale konflikter.

Det skriver markedsforing.dk, der har talt med administrerende direktør Henrik Larsen fra den internationale forsikringsmæglervirksomhed Marsh, der er bidragsyder til rapporten.

”Vi lever i en ekstremt forbundet verden, og pointen er, at misvisende information spredes ved lynets hast i dag. Dette medfører naturligvis en kæmpe risiko for selskaber, der ikke formår at risikostyre og bruge de sociale medier til deres fordel. De risikerer, at deres image går op i røgen fra en digital steppebrand, der kan startes af hvem som helst med internetforbindelse,” siger Henrik Larsen til markedsforing.dk.

I artiklen Shitstorm har Journalisten netop beskrevet, hvordan sociale medier er med til at afgøre, hvad der finder vej til brugernes nyhedsfeed, og hvordan det kan få store konsekvenser for mediebilledet og den offentlige mening om en sag. 

0 Kommentarer