SF kopierer Urban

VALGKAMP. Størrelsen er tabloidformat, og i øverste venstre hjørne er en aflang rød firkant placeret med hvide bogstaver indeni. I højre hjørne sidder en reklame, og en tyk sort understregning adskiller dem fra resten af forsiden. Ved første øjekast ligner det gratisavisen Urban. Den øvrige placering af reklamer, vejret og forsidehenvisninger minder i lige så påfaldende grad om Urbans layout.

VALGKAMP. Størrelsen er tabloidformat, og i øverste venstre hjørne er en aflang rød firkant placeret med hvide bogstaver indeni. I højre hjørne sidder en reklame, og en tyk sort understregning adskiller dem fra resten af forsiden. Ved første øjekast ligner det gratisavisen Urban. Den øvrige placering af reklamer, vejret og forsidehenvisninger minder i lige så påfaldende grad om Urbans layout. Men det er Socialistisk Folkepartis (SF) postomdelte valgavis »DIT VALG«, der med sit design har fået Urban til at tage retlige skridt for at få stoppet plagiatet.

»Det er problematisk, at SF bruger vores troværdighed til at sælge deres budskab, og det uanset partifarven,« siger Dorthe Carlsen, chefredaktør på Urban, og understreger:

»Vi er ikke en politisk avis.«

Redaktør på SFs valgavis, Henrik Kastoft, indrømmer gerne, at det er helt bevidst, at avisen ligner Urban.

»Folk kender jo Urban, og når de så får vores avis ind ad brevsprækken, er det meningen, at de skal tænke: 'Hvad fa'en er det?'«

Han syntes dog ikke, der er noget problem i det.

»Det er en gimmick, at vi leger gratisavis, og det er lidt ærgerligt, at Urban ikke i stedet kan ranke ryggen og tænke, at det er, fordi de laver en smaddergod avis, at der er nogen, der har lyst til at efterligne den,« siger han.

Henrik Kastoft frygter ikke en retssag, da SF allerede har haft jurister til at sikre sig, at ophavsretten ikke er krænket.

Christian Dølpher, juridisk konsulent i Dansk Journalistforbund, bekræfter, at SF har lavet lige tilstrækkeligt med små ændringer i det forholdsvis simple design, Urban benytter sig af, til, at der ikke juridisk er noget at komme efter.

 

0 Kommentarer