STYRING. Det undrer mig, at der åbenbart stadig findes fagblade (fagforeningernes blade til medlemmerne), hvor journalisterne (redaktionen) på disse blade ikke har frihedsbrev.
Jeg troede ikke, at det overhovedet ville være interessant for en journalist – her anno 2011 – at søge job på sådanne udemokratiske samt urimelige vilkår.
Også set fra et fagforeningsmedlems synspunkt forekommer det mig ganske uantageligt!
Jeg har selv, for en del år siden, været aktiv omkring emnet i forhold til for eksempel socialpædagogernes blad Socialpædagogen.
Her lykkedes det da også at få medlemmer/bestyrelse/formand til at indse, at hvis demokrati og fri debat skulle kunne finde sted i bladet, måtte frihedsbrev naturligvis gives til Socialpædagogens journalister.
Stor er min overraskelse derfor, da jeg i en aktuel sag får oplysninger om, at BUPL's blad Børn&Unge ikke har frihedsbrev?!
Dette må vel så forstås således:
Medlemmerne af BUPL, bestyrelse, forretningsudvalg og formand mener ikke, at BUPL'erne endnu er modne til at få lov til at udtrykke egne meninger med videre i eget fagblad samt have ret til at forfølge sådanne fremførte meninger i bladet?
Ganske pinligt, udemokratisk samt ufornuftigt – forekommer det mig!
BUPL's formand, bestyrelses- og forretningsudvalgsmedlemmer bringer sig jo således åbenlyst i risiko for at blive beskyldt for at kunne/ville stoppe en debat, som de ikke finder er i deres personlige interesse! Det undrer mig, at journalister med den journalistiske etik i behold vil søge ansættelse under sådanne vilkår!
Spørgsmålet rejser sig: Hvor mange fagforenings-medlemsblade bliver i dag skrevet af journalister uden frihedsbrev?
– Kjeld Krageskov, freelancer, Slagelse
SVAR. Kjeld Krageskov undrer sig over, at der findes fagblade, der ikke har frihedsbrev. Men det gør der altså, og Børn&Unge er et af de mange.
Vi mener selv, vi lykkes godt med at berige vores medlemmer med et målrettet fagblad – og det kan vi kun, fordi bladet er drevet journalistisk. Men vi klarer det helt uden frihedsbrev. Hvis andre ikke mener, vi er neutrale eller lever op til etikken i faget, er vi meget lydhøre for kritik.
Det vigtige må være at bedømme journalistikken konkret på det, der bliver skrevet.
Frihedsbrev eller ej, journalisterne på fagbladet Børn&Unge leverer et produkt af høj journalistisk kvalitet og bliver ofte citeret i dagspressen. Men de leverer også et produkt skræddersyet til BUPL's medlemmer. Den kombination gør, at vi er stolte over bladet, og at medlemmerne er glade for det.
– Ida Thuesen Nielsen, kommunikationschef i BUPL og ansvarshavende redaktør på Børn&Unge
1 Kommentar
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.
Mht BUPL husker jeg flere indlæg af en tidligere redaktør (han hed vist nok Nissen), der gav udtryk for problemer i forholdet til den politiske ledelse.