Selv om P4 går fri af sparerunden: ”En rigtig møgdag”

Selv om public service-kontrakten slår fast med syvtommersøm, at P4-stationerne skal holdes fri af de massive besparelser i DR, er der ingen glædesjubel hos P4 Trekanten. ”Det er en lortesituation for huset,” siger tillidsrepræsentant i Vejle

Der var spænding til det sidste hos P4 Trekanten i Vejle om, hvorvidt DR’s regionale radiokanaler nu også går fri af sparerunden, sådan som Dansk Folkeparti har krævet forud for offentliggørelsen af public service-kontrakten i dag.

Kulturministeriet har i dag offentliggjort en public service-kontrakt, som slår fast sort på hvidt, at: ”DR’s dækning af regionale forhold skal styrkes på tværs af platforme. DR’s regionale enheder friholdes derfor for den aftalte reduktion af DR’s ramme.”

Men alligevel står DR-medarbejderne på P4-stationen ikke med armene over hovedet. Tværtimod.

Sympati til kolleger andre steder

”Rent egoistisk er det selvfølgelig rart, at vi ikke bliver ramt af den store sparerunde. Men det ændrer ikke på, at det er en rigtig, rigtig møgdag for mange af vores kolleger,” siger Peter Frandsen Siggaard, tillidsrepræsentant for journalisterne på P4 Trekanten.

DR skal skære knap 20 procent af budgettet de kommende fem år på grund af det nye medieforlig. Det betyder blandt andet, at DR skal nedlægge op mod 400 stillinger.

”Folk er helt klart mærket af, at det er en lortesituation for huset. Vi ved ikke, om der falder fyringer her også. Der er et kæmpe puslespil, som skal falde på plads nu. Vi har blandt andet fået at vide, at vi skal drosle ned på sociale medier. Det laver vi jo også her. Så det er for tidligt at sige, om vi skal ud og fyre nogen,” siger Peter Frandsen Siggaard.

Stemningen i huset er præget af, at de forskellige DR-afdelinger er vant til at samarbejde på kryds og tværs af landet.

”Der er en enorm sympati med vores kolleger, hvor end de befinder sig henne. Folk, vi kender og har arbejdet sammen med i mange år, som kan blive ramt af det her,” siger Peter Frandsen Siggaard.

Det er politikernes valg

Han opfordrer alle til at bakke op om den spareplan, ledelsen i dag har fremlagt.

”Der er nogle ting, hvor jeg også kan tænke: ”Hvorfor det?”, når jeg ser ned over, hvad man lukker. Men det her er politikernes valg. DR’s direktion og bestyrelse og nu også medarbejderne har en opgave, vi skal løse, hvor træls den end måtte være, og hvor synd det end er for dem, som mister jobbet. Men frustrationerne skal adresseres politisk,” siger Peter Frandsen Siggaard.

0 Kommentarer