Onsdag offentliggjorde DJ resultaterne af en medlemsundersøgelse om seksuelle krænkelser. Den viser, at mere end hver 10., der har besvaret undersøgelsen, har oplevet seksuelle krænkelser.
”Det er beklageligvis studentermedhjælpere og praktikanter, der oplever den højeste rate af seksuelle krænkelser, når man ser på de seneste 12 måneder,” sagde DJ-formand Lars Werge i den forbindelse.
Men det vil der nu blive handlet på, lover han. Blandt andet i form af en ekstra indsats over for praktikantvejlederne ude på praktikstederne. Den skal DJ stå for sammen med Danske Mediers Arbejdsgiverforening (DMA). Og her bakker man op:
”Praktikantvejlederne er jo dem, der har fingeren på pulsen og taler mest indgående med praktikanterne. Så det er klart, at det er et af de steder, man kan tage fat i. Det er jo dem, der har den tætteste føling med praktikanterne,” siger Thomas Rønnow, direktør i DMA.
Alle har været for lidt opmærksomme
Direktøren fortæller, at de ikke har planer om at lave særlige kurser om seksuelle krænkelser. Men temaet vil fremover være et fokuspunkt i den uddannelse af praktikantvejlederne, der netop er blevet gjort obligatorisk med den nye praktikantaftale.
”Vi må se på, hvad vi kan gøre for at klæde praktikantvejlederne på til at være opmærksomme på det her problem. Hvad vi konkret kan gøre, ved jeg simpelthen ikke endnu. Men vi skal give dem nogle værktøjer til at spotte det, hvis der er et problem,” siger Thomas Rønnow.
Tyder undersøgelsen på, at praktikantvejlederne har været for lidt opmærksomme på det her problem?
”Jeg vil ikke pege fingre af praktikantvejlederne. Men hele Metoo-kampagnen tyder jo på, at vi måske alle sammen har været for lidt opmærksomme på det her problem. Vi har alle sammen lært noget nyt, og nu må vi tage bolden op,” siger han.
Tal om det i samarbejdsudvalgene
Thomas Rønnow understreger dog, at praktikantvejlederne kun er en del af løsningen.
”Den vigtigste er at få talt om problematikken i samarbejdsudvalgene ude på virksomhederne. Jeg tror, at samtlige mine virksomheder har en personalepolitik mod mobning og chikane, men vi skal have det ind i samarbejdsudvalgene, hvordan vi får talt om det her,” siger han.
Han fæstner sig ved, at kun fire procent af dem, der ifølge DJ’s undersøgelse har følt sig krænket, er gået til deres tillidsrepræsentant eller arbejdsmiljørepræsentant med oplevelsen.
”Det er et meget lavt tal. Det bør man se på, hvordan man får forhøjet ude på de enkelte virksomheder, og her er samarbejdsudvalgene et omdrejningspunkt,” mener Thomas Rønnow.
0 Kommentarer
Du skal være logget ind med dit DJ-login for at kunne kommentere på artiklen.