Seks terrortrusler mod Jyllands-Posten på to år

Det var en Al-Qaeda-gruppe, der stod bag seneste terrortrussel mod JP. "Vi har ikke vænnet os til det. Vi bliver aldrig vant til det. Men det er klart, vi må lære at leve med det," lyder det fra Lars Munch, adm. direktør i JP/Politikens Hus.

Det var en Al-Qaeda-gruppe, der stod bag seneste terrortrussel mod JP. "Vi har ikke vænnet os til det. Vi bliver aldrig vant til det. Men det er klart, vi må lære at leve med det," lyder det fra Lars Munch, adm. direktør i JP/Politikens Hus.

Sammenlagt har Jyllands-Posten nu været mål for ikke færre end seks terror-trusler de seneste to år. Alene i år har avisen været udsat for trusler fire gange.

Og det bliver aldrig hverdag for medarbejderne.

"Vi har ikke vænnet os til det. Vi bliver aldrig vant til det," erklærer adm. direktør i JP/Politikens Hus Lars Munch til TV-Avisen. Og han tilføjer:

"Selv om det selvfølgelig påvirker os, når der er terrortrusler, så er vi ikke ved at falde fra hinanden. Det må heller ikke ske. Men det kommer heller ikke til at ske."

Bag den seneste terrortrussel står tre mænd i Norge, der ifølge den norske efterretningstjeneste har haft forbindelse til den absolutte top i al-Qaeda-netværket, skriver Pol.dk.

Udadtil ønsker den norske efterretningstjeneste kun at sige, at den formodede terrorcelle havde »forbindelser« til udlandet. Men en kilde i tjenesten bekræfter over for Politiken de oplysninger, som har været fremme i flere udenlandske medier om, at cellen var en del af et netværk, der blev styret af en af al-Qaedas ledere. 

På Jyllands-Posten er medarbejderne også alvorligt bekymrede.

"Vi er selvfølgelig stærkt foruroliget. Ikke mindst i lyset af, at det i dag kun er fire dage siden, at dansk politi kunne meddele os, at der var en terrortrussel fra en helt anden kant," siger Jyllands-Postens tillidsmand, Bo Jørgensen, til TV-Avisen.

Her er de seks terrortrusler mod Jyllands-Posten de seneste to år, som offentligheden har fået kendskab til:

  • I februar 2008 bliver 3 mænd anholt i Gellerupparken mistænkt for at planlægge at myrde Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.
  • I oktober 2009 bliver 2 mænd i Chicago anholdt sigtet for at planlægge et terrorangreb mod Jyllands-Posten i København.
  • I januar 2010 bliver Kurt westergaard angrebet af en somalisk øksemand i sit hjem.
  • I juni 2010 bliver to mænd i Nordafrika anholdt for terrorplaner mod tegneren Kurt Westergaard.
  • I begyndelsen af september i år pågriber politiet i København tjetjeneren Lors Doukaiev efter en eksplosion på Hotel Jørgensen i København. Han havde planer om at angribe Jyllands-Posten.
  • Og senest i denne uge erkender en irakisk kurder, der er fængslet i Norge, at han og to andre ville angribe den danske avis. Ifølge den norske avis VG planlagde mændene også at dræbe Muhammed-tegneren Kurt Westergaard.

Afsløringen af endnu en terrorplan mod Jyllands-Posten understreger, at karikaturtegningerne af Muhammed vil forfølge avisen og Danmark i mange år endnu, mener den norsk-pakistanske terrorforsker Laila Bokhari.

»Tegningerne nævnes på linje med bl.a. Guantánamo-lejren og de vestlige tropper i Afghanistan som hovedmotivation, når man taler med personer, der overvejer at blive terrorister eller allerede har bestemt sig,« siger Laila Bokhari til Pol.dk

0 Kommentarer