Seks skud til Kenneth Plummer

DR Byen er for kedelig. Prestigebyggeriet i Ørestaden rummer tilsyneladende ikke lokaler til et moderne aftenshow på tv. Intet mindre end lokaler på Rådhuspladsen i København skulle der til. Generaldirektør Kenneth Plummer svarer på kritikken.Er det sandt, at formålet med bygningen af DR Byen var at samle den del af Danmarks Radio, der ligger på Østsjælland?

DR Byen er for kedelig. Prestigebyggeriet i Ørestaden rummer tilsyneladende ikke lokaler til et moderne aftenshow på tv. Intet mindre end lokaler på Rådhuspladsen i København skulle der til. Generaldirektør Kenneth Plummer svarer på kritikken.

Er det sandt, at formålet med bygningen af DR Byen var at samle den del af Danmarks Radio, der ligger på Østsjælland?

Korrekt. Ønsket var at samle de fleste af vores aktiviteter i hovedstadsområdet i et byggeri for dermed at styrke samarbejdet på tværs af DRs mange funktioner.

Men allerede inden DR Byen er taget fuldt i brug, blev der lejet lokaler på Rådhuspladsen i København til den store satsning »Aftenshowet«. Hvor er ideen med sammenflytningen så henne?

Nu skal alt, hvad vi sender, jo ikke foregå i DR Byen. Faktisk er der meget, der er lavet andre steder. Det afgørende var, at vi havde nogle meget levende omgivelser, som vi kunne bruge som udgangspunkt for netop de udsendelser. Her var terminalen på Rådhuspladsen en oplagt idé. Det er et helt enestående sted at sende et direkte tv-program fra.

Kunne I ikke have fundet en lige så spændende løsning i DR Byen og dermed have sparet licensbetalerne for udgifterne til lokaleleje på Rådhuspladsen?

Muligvis, men det er et spørgsmål om den kreative del af programmet, så det kan jeg ikke svare på.

Kan du oplyse den månedlige lejeudgift på Rådhuspladsen? Umiddelbart må man tro, at det hører til de dyreste erhvervslejemål, man overhovedet kan finde i Danmark?

Jeg kender ikke prisen, men det er ikke så slemt, det koster bestemt ikke en herregård.

Uanset prisen, kunne de penge så ikke være brugt til at betale ned på lån og renter til byggeriet af DR Byen?

For os er der tale om et samlet driftsbudget. Vi forventer, at det bliver overskredet med 27 millioner kroner i det kommende år. Men det betragter jeg som småting i et regnskab på 3,5 milliarder kroner. Faktisk har vi også planer om andre initiativer, blandt andet på nyhedsområdet, så formentlig kommer vi til at bruge endnu flere penge.

Og så er jeg for øvrigt træt af at blive tæsket igennem den ene budgetsnak efter den anden. DR er ikke det eneste medie i Danmark, der har prøvet, at økonomien skrider.

I modsætning til abonnementer på andre medier er det til gengæld svært at slippe for licensen. Forstår du, hvis seere, der betaler licens, føler sig noget til grin over jeres seneste dispositioner?

Ifølge målinger vurderer licensbetalerne os til kvalitetsmæssigt at ligge langt over alle andre medier her i landet. Så vi regner med, at de er tilfredse med de produkter, vi leverer for licensen.

0 Kommentarer