Seks hovedanklagede i DR-sagen

Der er stærkt divergerende meninger om følgerne af DR-skandalen. Seks personer gøres til hovedansvarlige, men usikkert om kulturminister Brian Mikkelsen i dag lader hovederne rulle. Se listen her. (opdateret)

Der er stærkt divergerende meninger om følgerne af DR-skandalen. Seks personer gøres til hovedansvarlige, men usikkert om kulturminister Brian Mikkelsen i dag lader hovederne rulle. Se listen her. (opdateret)

»Byggeskandalen i DR kommer sandsynligvis til at koste et eller flere medlemmer af DR’s bestyrelse posten,« skriver blandt andre Berlingskes kommentator. Business.dk slår ligefrem fast, at »Finn Aaberg har hovedet på skafottet«. Epn.dk noterer derimod, at konklusionen er mudret og bringer Ritzau-historien »Professor: Ingen rygende DR-pistol.«, hvor Anders Drejer – professor i virksomhedsledelse ved Aarhus School of Business – mener rapporten er det bedste, der kunne ske for den nuværende ledelse i DR. Samtidig summerer Markedsforing.dk op, at der er seks hovedanklagede i KPMG’s rapport om byggeskandalen i DR og bringer navnene:

  1. Nuværende bestyrelsesmedlem Finn Aaberg, som har været formand for bestyrelsen indtil 2003 og for det byggeudvalg, som af rapporten er erklæret ulovligt og derfor nedlagt med øjeblikkelig virkning.
  2. Tidligere bestyrelsesformand Jørgen Kleener.
  3. Tidligere generaldirektør Christian Nissen.
  4. Nuværende bestyrelsesformand Mogens Munk Rasmussen.
  5. Generaldirektør Kenneth Plummer.
  6. Og tidligere programdirektør Lars Vesterløkke, som i en periode var konstitueret generaldirektør. Han er i dag chef for Ritzaus Bureau.

Spørgsmålet er dog, om medieordførerne og kulturminister Brian Mikkelsen (K) er parate til at lade hovederne rulle. Det bliver angiveligt afgjort senere i dag, hvor parterne mødes for at diskutere rapporten.

KPMG-rapporten slår i øvrigt tillige fast, at den samlede pris for DR Byen er endt på næsten fem mia. kr., mod oprindeligt 3,4 mia. kr.

Tøger Seidenfadens leder i Politiken i dag stiller i øvrigt spørgsmål ved, om kulturminister Brian Mikkelsen forskelsbehandler DR og TV 2. Læs lederen her.

0 Kommentarer