Seidenfaden siger undskyld

Politikens chefredaktør erkender nu, at han kom med misvisende udtalelser på tv. I dag sender han en uforbeholden undskyldning til forsvarschefen. Lyt her til Tøger Seidenfadens udsagn.

Politikens chefredaktør erkender nu, at han kom med misvisende udtalelser på tv. I dag sender han en uforbeholden undskyldning til forsvarschefen. Lyt her til Tøger Seidenfadens udsagn.

De misvisende udtalelser kunne høres i aftes på TV 2/Nyhederne, hvor Tøger Seidenfaden var i diskussion med forsvarschefen om indholdet af det brev, som Tim Sloth Jørgensen havde fremsendt til en række aviser landet over.

I Nyhederne forklarede forsvarschefen Tim Sloth Jørgensen, at han i et brev havde bedt Politiken om at vente med at optrykke bogen "Jæger – i kamp med eliten" til efter, at sagen havde været prøvet i fogedretten.

Under den direkte diskussion i Nyhederne, som kan høres her, afviste Tøger Seidenfaden dog påstanden og Tim Sloth Jørgensens referat af forsvarets brev. 

Debatten udviklede sig meget heftigt. Blandt andet erklærede Politikens chefredaktør live i TV 2/Nyhederne, at der "intet stod" i brevet af det, som Tim Sloth Jørgensen fremførte:

"Det passer da 100 pct. Du kender da det brev, du selv har skrevet til mig. Hvis du dér havde sagt til mig, der er noget, jeg er bekymret for…" lød det fra Tøger Seidenfaden, hvorefter forsvarschefen fortalte Politikens chefredaktør, at:
"Jeg skrev jo blandt andet i brevet, at … jeg bad dig kun om at vente, indtil retten havde talt. Det var faktisk dét, jeg skrev i brevet," forsvarede Tim Sloh Jørgensen.

Men den godtog Tøger Seidenfaden ikke:

"Det stod der intet om i brevet, Tim Sloth Jørgensen. … Intet. … Det er misvisende."

Men Tim Sloth Jørgensen havde rent faktisk i sit brev anmodet om, at der i medierne blev vist tilbageholdenhed, oplyser Politiken i dag.

Forsvarschefen skrev således i sin tid, at han håbede, at chefredaktøren ville medvirke til at forhindre viderespredning af eksemplarer af bogen, "i hvert fald indtil sagen om nødvendigt har været for retten".

Umiddelbart efter udsendelsen i Nyhederne på TV 2 erkendte Tøger Seidenfaden dog, at han tog fejl, og han sagde derfor undskyld allerede i TV 2's efterfølgende udsendelse i går, oplyser Politiken.dk.