Seidenfaden siger undskyld

Politikens chefredaktør erkender nu, at han kom med misvisende udtalelser på tv. I dag sender han en uforbeholden undskyldning til forsvarschefen. Lyt her til Tøger Seidenfadens udsagn.

Politikens chefredaktør erkender nu, at han kom med misvisende udtalelser på tv. I dag sender han en uforbeholden undskyldning til forsvarschefen. Lyt her til Tøger Seidenfadens udsagn.

De misvisende udtalelser kunne høres i aftes på TV 2/Nyhederne, hvor Tøger Seidenfaden var i diskussion med forsvarschefen om indholdet af det brev, som Tim Sloth Jørgensen havde fremsendt til en række aviser landet over.

I Nyhederne forklarede forsvarschefen Tim Sloth Jørgensen, at han i et brev havde bedt Politiken om at vente med at optrykke bogen "Jæger – i kamp med eliten" til efter, at sagen havde været prøvet i fogedretten.

Under den direkte diskussion i Nyhederne, som kan høres her, afviste Tøger Seidenfaden dog påstanden og Tim Sloth Jørgensens referat af forsvarets brev. 

Debatten udviklede sig meget heftigt. Blandt andet erklærede Politikens chefredaktør live i TV 2/Nyhederne, at der "intet stod" i brevet af det, som Tim Sloth Jørgensen fremførte:

"Det passer da 100 pct. Du kender da det brev, du selv har skrevet til mig. Hvis du dér havde sagt til mig, der er noget, jeg er bekymret for…" lød det fra Tøger Seidenfaden, hvorefter forsvarschefen fortalte Politikens chefredaktør, at:
"Jeg skrev jo blandt andet i brevet, at … jeg bad dig kun om at vente, indtil retten havde talt. Det var faktisk dét, jeg skrev i brevet," forsvarede Tim Sloh Jørgensen.

Men den godtog Tøger Seidenfaden ikke:

"Det stod der intet om i brevet, Tim Sloth Jørgensen. … Intet. … Det er misvisende."

Men Tim Sloth Jørgensen havde rent faktisk i sit brev anmodet om, at der i medierne blev vist tilbageholdenhed, oplyser Politiken i dag.

Forsvarschefen skrev således i sin tid, at han håbede, at chefredaktøren ville medvirke til at forhindre viderespredning af eksemplarer af bogen, "i hvert fald indtil sagen om nødvendigt har været for retten".

Umiddelbart efter udsendelsen i Nyhederne på TV 2 erkendte Tøger Seidenfaden dog, at han tog fejl, og han sagde derfor undskyld allerede i TV 2's efterfølgende udsendelse i går, oplyser Politiken.dk.

2 Kommentarer

Jens Jørgen Madsen
22. SEPTEMBER 2009
Re: Seidenfaden siger undskyld

Kære Peter Møller.

Vi referer gerne både Politiken og TV 2 Nyhederne. Ligesom vi dagligt referer en lang række andre medier - fra ind- og udland. Og det gælder naturligvis også i denne sag, hvor vi jo hele to gange i ovenstående historie bringer links direkte til TV 2 Nyhederne og den nyhedsudsendelse, hvori Tøger Seidenfaden medvirker.

Der er derfor ikke tale om nogen frasortering eller bevidst forfordeling. Beklager, hvis det kunne tolkes sådan. 

Det vigtigste for os her var at sætte fokuse på selve historien om Tøgers undskyldning og den kendsgerning, at forsvarschef Tim Sloth Jørgensen i et brev til Tøger havde bedt Politiken om at vente med at trykke bogen.

Derfor gjorde vi også meget ud at genfinde udsendelsen fra TV 2 Nyhederne og høre den igennem, for netop at kunne dokumentere Tøgers tidligere udtalelser herom.

At så Tøgers egen avis føler sig kaldet til at bringe historien om deres egen chef, der har taget fejl, er jo egentlig en bemærkelsesværdig understregning af sagens betydning. Derfor referencen til Politiken.

Desuden nævner vi jo også, at TV 2 allerede i går bragte undskyldningen.

Så alt i alt: Vi foretrækker ikke Rådhudspladsen frem for Kvægtorvert. Det er at tillægge os nogle motiver, som vi ikke en gang har været i nærheden af at overveje.


Med venlig hilsen

Jens Jørgen Madsen, webredaktør.

Peter Møller
22. SEPTEMBER 2009
Re: Seidenfaden siger undskyld

Faktisk sagde Seidenfaden allerede undskyld umiddelbart efter udsendelsen, og historien om, hvad der rent faktisk stod i brevet kunne såmænd læses på nyhederne.tv2.dk 12 timer før historien dukkede op på Politikens website.

Læs den her: http://nyhederne.tv2.dk/article.php/id-25217206.html

Men Journalistens redaktion foretrækker måske det arbejde som DJ-medlemmerne på Rådhuspladsen laver frem det arbejde som DJ-medlemmerne på Kvægtorvet udfører?