Seerredaktører på DR og TV 2: Intet galt i styret TV-duel

"Aftalt spil" hed det i Jyllands-Posten i går. Men både TV 2 og DR gjorde selv tydeligt opmærksom på, at den tv-transmitterede duel mellem Helle Thorning Schmidt (S) og Pia Kjærsgaard (DF) var arrangeret og betalt af de to partier.

"Aftalt spil" hed det i Jyllands-Posten i går. Men både TV 2 og DR gjorde selv tydeligt opmærksom på, at den tv-transmitterede duel mellem Helle Thorning Schmidt (S) og Pia Kjærsgaard (DF) var arrangeret og betalt af de to partier.

Morgenavisen Jyllands-Posten fik ellers i går TV 2's politiske redaktør, Henrik Qvortrup, til at kritisere hele set-up'et for duellen, der blev vist på DR for nylig.

»Det er en tilståelsessag. Når man ser vores trailer, der reklamerer for duellen, kunne vores seere få det indtryk, at det var TV 2's projekt,« sagde han til Jyllands-Posten, der betegnede tv-duellen som "aftalt spil", fordi hele opgøret – inklusiv publikum og ordstyrer-  var arrangeret, betalt og godkendt af S og DF i fællesskab.

Men ifølge Lytternes og seernes redaktør i både DR og TV2 er der intet at kritisere. Seerne blev nemlig tydeligt gjort opmærksom på vilkårene allerede inden tv-transmissionen gik igang på begge kanaler:

»Jeg har tjekket båndene, og det blev sagt i forbindelse med begge debatter, da de blev transmitteret på TV 2 News. Det vil sige både den 25. og den 29. november,« siger Seernes Redaktør på TV 2, Lars Bennike, til Journalisten.dk og tilføjer:

»Jeg mener derfor ikke, at man har undladt at deklarere debatterne på korrekt måde – der har ikke været tvivl om, at det ikke var TV 2, som stod for indholdet af debatterne.«

Også seernes redaktør hos Dr, Jacob Mollerup, tager det roligt: 

»Jeg synes faktisk, at DR på forsvarlig vis lavede en letforståelig varedeklaration. Lige før transmissionen går i gang siger DR's studievært (Kim Bildsøe) således: "Vi skal understrege, at det her er partiernes eget arrangement. De har selv valgt en uafhængig ordstyrer. Det er den tidligere tv-vært Søren Kaster. Det er ham og ikke os der styrer duellen. Det er ligeledes de to partier, der i fællesskab har valgt de emner, der skal debatteres: økonomi, danske værdier, udlændingepolitik, velfærd og så, hvis man når det, noget udenrigspolitik og uddannelsespolitik",« siger Mollerup til Journalisten.dk.

Han mener i øvrigt heller ikke, at det var problematisk, at DR valgte at sende fra en stor del af den første debat:

»Det kan jeg heller ikke se de store programetiske problemer i. Det var en relevant og aktuel debat og varedeklarationen var i orden,« udtaler Jacob Mollerup. 

0 Kommentarer