Seerredaktør: Camre-historie var »gammel hakkelse«

TV 2 Nyhederne viderebragte »ukritisk« et klip med Mogens Camre uden at fortælle seerne, at det var to år gammelt, lyder kritikken fra TV 2's seerredaktør Lars Bennike.

TV 2 Nyhederne viderebragte »ukritisk« et klip med Mogens Camre uden at fortælle seerne, at det var to år gammelt, lyder kritikken fra TV 2's seerredaktør Lars Bennike.

»Tyske soldater under besættelsen opførte sig bedre end muslimske unge i dag. Det siger Dansk Folkepartis Mogens Camre til hollandsk tv,« lød det i TV 2 Nyhederne tirsdag den 7. juni.

Men det er et problem, mener TV 2's egen seerredaktør, Lars Bennike. For det virker i indslaget som om, Mogens Camre 'siger' noget, han i virkeligheden 'sagde' for to år siden.

»Efter min opfattelse er det problematisk, at TV 2 Nyhederne serverer historien på en måde, så man som seer får det indtryk, at der er tale om dagsaktuelle udtalelser, når sandheden er en ganske anden,« skrev Lars Bennike i sin klumme på TV 2's hjemmeside i fredags.

Han mener også, TV 2 har viderebragt klippet »ukritisk«, efter det aldrende klip den 7. juni blev fundet frem af blogger Michael Jeppesen, der delte et link til klippet på sin blog.

Klippet på Youtube, som Jeppesen linker til, er lagt på nettet et par måneder før af gruppen Plakking, der også deler andre Dansk Folkeparti-kritiske klip.

»Sagen er efter min opfattelse et skole-eksempel på, at man som journalist skal være varsom med at viderebringe materiale fra nettet, når man ikke kan kvalificere det på anden måde. Der er ingen varedeklaration – for nu at sige det som det er,« skriver Lars Bennike.

Bennike har været i kontakt med redaktionen bag indslaget.

»Jeg ved, at redaktionen ikke kunne komme i kontakt med Nederland 2 og dermed få oplyst, i hvilken sammenhæng og hvornår udtalelserne var fremsat. Men man kunne da have spurgt Mogens Camre – når man nu ikke havde nogen oplysninger om materialet,« skriver Lars Bennike og fortsætter:

»Redaktøren havde næppe lagt historien i toppen af 22-udsendelsen, hvis man havde vidst, at der var tale om gamle udtalelser. Måske havde man slet ikke bragt den.«

0 Kommentarer