Seernes redaktør på TV 2 kritiserer Nyhederne

Så har TV 2 åbnet sit website om journalistik og etik. Seernes redaktør, Lars Bennike, kritiserer i sin første klumme TV 2|NYHEDERNE.

Så har TV 2 åbnet sit website om journalistik og etik. Seernes redaktør, Lars Bennike, kritiserer i sin første klumme TV 2|NYHEDERNE.

DR har længe haft en Lytternes og Seernes Redaktør. Nu er turen kommet til TV 2, og et indslag om nedskæringer inden for sundhedssektoren i regionerne er det første, som står for skud. Seernes nytiltrådte redaktør, Lars Bennike, kritiserer således TV 2|NYHEDERNE den 22. august, hvor et indslag om de danske sygehuse lider af 'alvorlige mangler i form af faktuelle oplysninger til afbalancering af de skarpe synspunkter'.

Ifølge Lars Bennike var vinklingen meget klar – eller rettere for skarp – da TV 2INYHEDERNE fortæller om et "politisk-økonomisk blodbad i de danske regioner", hvor de første ofre er patienterne.

»Efter min opfattelse burde det klart fremgå af indslaget, at de planlagte besparelser kun handler om godt en procent af de samlede – forventede – sundhedsbudgetter i regionerne,« lyder det blandt andet i kritikken fra Lars Bennike, der konkluderer, at »vi blev ikke klogere af indslaget«.

Hele klummen kan læses på TV 2s nye website om journalistik og programetik, som skal styrke dialogen mellem TV 2 og brugerne.

»Vi tager seernes og brugernes henvendelser og kritik alvorligt. I den sidste ende handler det for TV 2 om at blive endnu bedre og sikre en høj troværdighed i programmer og tjenester,« siger Lars Bennike i en udtalelse om det nye website.

 

0 Kommentarer