Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
08:46 18.06.2021 Anna Sol Jørgensen

Seernes redaktør opfordres til at gå ind i sag om TV 2’s usande historie

TV 2 kommer under ingen omstændigheder til at afsløre kilden bag den falske historie om Grønlands landsstyreformand, Múte B. Egede, der blev bragt op til valget i foråret.

Det understreger nyhedsdirektør Ulla Pors i en pressemeddelelse, efter at historien i de seneste uger har fået skarp kritik, og at redaktionschef Ulla Østergaard i går valgte at fratræde sin stilling.

”I debatten har der været kritik af, at vi ikke fortæller om vores kilder. Det er selvfølgelig helt udelukket, at TV 2 udleverer oplysninger om kilder – både i denne sag og i alle andre tilfælde. Kildebeskyttelsen er hellig,” siger Ulla Pors i pressemeddelelsen.

Ifølge tillidsfolkene på TV 2 følte tre medarbejdere sig presset af en chef til at skrive historien, selv om de gjorde indsigelser, og flere kilder advarede TV 2 mod at bringe de udokumenterede anklager mod Múte B. Egede, der ikke blev forelagt kritikken inden udgivelse. Selv om TV 2 ikke vil afsløre kilden, ser Ulla Pors gerne, at sagen bliver undersøgt:

”Der er ikke noget i sagen, der indikerer, at det her er gjort med vilje. Ikke desto mindre er det stadig et stykke dårligt journalistisk arbejde. Derfor har jeg opfordret seernes redaktør, Lars Bennike, som arbejder helt uafhængigt af TV 2’s redaktioner, til at undersøge sagen,” siger hun i pressemeddelelsen.

SENESTE NYT

Flere nyheder