Seere utilfredse med brugerbetaling for TV 2

Den foreløbige folketingsbeslutning om at tillade TV 2 at opkræve brugerbetaling vækker harme blandt lytter- og seerorganisationerne.

Den foreløbige folketingsbeslutning om at tillade TV 2 at opkræve brugerbetaling vækker harme blandt lytter- og seerorganisationerne.

10 kroner om måneden for at se TV 2. Sådan lyder politikernes løsning på de økonomiske huller, der er i genopretningsplanen fra 2009. Men det er ikke med seernes gode vilje.

»Hvis man mener, TV 2 behøver ekstra penge, så ville det være langt billigere at opkræve en af Folketinget godkendt licens. At give TV 2 mulighed for at fastsætte beløbet er helt uacceptabelt for seerne. Det kan hurtigt blive en meget dyr fornøjelse,« siger Lars-Peter Melchiorsen, formand for Kirke & Medier (KLF) og Samarbejdsforum for Danske Lytter- og Seerorganisationer (SLS), ifølge Ritzau.

Han er skuffet over, at lytter- og seer-organisationerne ikke er blevet involveret i processen. Han vil nu indkalde til en konference i SLS-regi, hvor det skal diskuteres, om der er behov for de store ekstratilskud fra seerne.

»I en tid, hvor alle offentlige institutioner viser mådehold og sparer, virker det provokerende, at TV 2, der har overskud og kraftigt voksende reklameindtægter, nu vil have flere af seernes penge,« siger Lars-Peter Melchiorsen.

Forslaget omkring brugerbetaling har tidligere lydt på 25 kroner om måneden, men er altså i det politiske forlig landet på 10 kroner, der vil blive indkrævet med start i januar 2012.

Forslaget skal dog først godkendes af Europa-Kommissionen.