Seer-redaktør: DR-serie “ret ensidig og noget mistænkeliggørende”

Jacob Mollerup kritiserer DR1's serie om socialt bedrageri for at deltage i jagten på en måde, som mange seere fandt ubehagelig

DR's lytter- og seer-redaktør, Jacob Mollerup, giver nu sit besyv med i debatten om DR1-serien "Aktion socialt bedrageri".

Mollerup kritiserer serien for i starten at have været "ret ensidig og noget mistænkeligggørende i sin stil."

Serien har været centrum for en omfattende debat. Jacob Mollerup fastslår, at kritikken af serien for at være for ensidig har virket:

"Kritikken har et langt stykke ad vejen været relevant. Tilsyneladende har den også nyttet. I alle fald har flere ting ændret sig i serien siden de to første omdiskuterede programmer," skriver Jacob Mollerup i sin klumme om sagen.

Der har været tre problemer med serien, konkluderer Mollerup.

For det første var serien i starten ret ensidig. "Man deltog i jagten på sociale bedragere på en måde, mange seere fandt ubehagelig."

For det tredje er udsendelserne ikke gennemsigtige i forhold til at oplyse om de aftaler, der er lavet med de medvirkende.

"I dette tilfælde er det en stribe kommuner, som har underskrevet en kontrakt om at medvirke. Samtidig har hver enkelt af de medvirkende kontrolmedarbejdere personligt sagt ja. Endelig er de medvirkende borgere kun optaget, hvis de har accepteret det. Har nogen bagefter bedt om det, er vedkommende blevet anonymiseret."

DR har i sin dækning rettet ind efter kritikken, både i selve udsendelsesrækken og i den øvrige dækning af sagen. Der er dog stadig grund til at holde godt øje med DR's dækning, skriver Jacob Mollerup:

"I praksis kan det være hundesvært at få alle ender til at mødes. Det er en af mange grunde til, at der er god grund til at blive ved med at diskutere det – og stille høje krav til dem, der laver programmerne."

1 Kommentar

Carsten Hansen
9. FEBRUAR 2013
Kommunerne burde slet ikke
Kommunerne burde slet ikke sige ja til at medvirke. Total fejlbedømmelse. Det er bare for groft at DR har fået adgang.