Se videoforedrag fra Graverkonferencen

Foreningen for Undersøgende Journalistik har lagt 18 foredrag fra den netop overståede graverkonference til fri afbenyttelse på hjemmesiden. Hør blandt andet om bilagsskandalen i England og Mads Brüggers Quatraro-mysterium.

Foreningen for Undersøgende Journalistik har lagt 18 foredrag fra den netop overståede graverkonference til fri afbenyttelse på hjemmesiden. Hør blandt andet om bilagsskandalen i England og Mads Brüggers Quatraro-mysterium.

Hvis du gik glip af Den store Graverkonference i DR Byen, der fandt sted 6-7 november i år, så har du nu muligheden for at se de fleste foredrag som webcast. Klik her for at se indslagene

På fuj.dk kan du blandt andet høre Mads Brügger og Mikael Bertelsens tanker om Quatraro-mysteriet, hvor de blandt andet afslører, at de først fandt deres afgørende kilde fem dage før, det sidste program skulle sendes.

Nyhedschef på Sunday Telegraph Ben Leapman forklarer, hvordan de kunne afsløre engelske parlamentarikeres misbrug af bilagsreglerne. Han nævner som eksempel et parlamentsmedlem, der søgte om 2.000 pund til at rense sin voldgrav.

FUJ har bedt Berlingske Tidendes Cavling-vinder Morten Frich om at pege på sine favoritter blandt de mange oplæg, og han peger på følgende:

1. Ingen må snyde sig selv for at høre to af svensk tv's tre verdensstjerner, Frederik Laurin, Sven Bergman og Joachim Dyfvermark, fortælle om deres seneste undersøgelse. Jeg har hørt amerikanske journalister omtale den såkaldte trojka, som den bedste gravergruppe i verden lige nu. Det er meget svært at argumentere imod, synes jeg, men døm selv.

2. Vil man vide mere om, hvad der har gjort trojkaen så god, kan man med fordel se svenske Niels Hanson fortælle om graverens ABC – en fremragende og enkel anvisning i undersøgende journalistik.

3. Af og til strejfes man af en vis bekymring for de etablerede mediers stærkt nødlidende forretningsmodeller. Mark Hunter og Nick Davies – manden bag 'Flat Earth New' – peger på både trusler og muligheder i deres veloplagte show. Selv blev jeg slået af, at den største trussel måske ligger i vores egne hoveder: Vi journalister er så skolede i professionel skepsis og kritiske spørgsmål, at vi risikerer en misse de store muligheder, der også ligger i den moderne medierevolution.

Graverkonferencen blev afsluttet med en gallamiddag på Berlingske Tidende, hvor FUJ-priserne blev uddelt. Du kan læse om prisvinderne her, eller se Journalisten.dks web-tv fra aftenen.

2 Kommentarer

Mathias Bencke Fremmen
12. NOVEMBER 2009
Re: Se videoforedrag fra Graverkonferencen

Deres top-nyhed er "FUJ-KONFERENCEN SOM WEBCAST". I den skal du klikke på "...genses på webcast her. "

uffe bryld
12. NOVEMBER 2009
Re: Se videoforedrag fra Graverkonferencen
Hmmm....linket fører ikke til de lovede webcast - men istedet bare til FUJs hjemmeside hvor de må gemme sig godt eller også har jeg ikke gravet dybt nok . .