Se oversigten over alle innovations-støttede medier – 30 har ukendt status

I fire år har Kulturstyrelsen uddelt innovationsstøtte til medier, der vil etablere eller udvikle nye projekter. Journalisten gør status over, hvem der har fået pengene, og hvordan det er gået de innovative medier. Over 80 millioner kroner er blevet uddelt til 103 projekter. 73 projekter lever endnu

Samlet set er 83.883.276 kroner blevet uddelt til i alt 103 medieprojekter fra 81 forskellige udgivere. Det er foregået over 13 ansøgningsrunder i perioden 2014 til 2018, hvor der i gennemsnit er blevet givet tilsagn til hver tredje af de godt 300 ansøgninger.

Det viser Journalistens gennemgang af innovationsstøtten, som vi præsenterer i dag og de kommende dage. I denne artikel præsenterer vi de overordnede fakta om forløbet.

71 af projekterne har modtaget etableringsstøtte, som ifølge Kulturstyrelsen kan ydes til ”forundersøgelser eller projekter, hvor et nyt, selvstændigt nyhedsmedie etableres”.

De resterende 32 projekter har modtaget udviklingsstøtte, som kan ydes til ”forundersøgelser eller projekter, hvor der gennemføres en omstilling eller udvikling af et eksisterende, selvstændigt nyhedsmedie”.

Ifølge Journalistens optælling er 73 af projekterne – svarende til 71 procent – enten i gang eller på vej til at blive lanceret.

30 projekters status er ukendt

30 af projekternes status – svarende til 29 procent – er enten ukendt, da der ikke foreligger offentlig information herom, eller også er de lukket ned.

Derudover er i alt otte projekter blevet annulleret, da de ikke kunne realiseres, og de har derfor tilbagebetalt støttekronerne.

Føljeton har fået mest

Det største enkeltbeløb er givet til Føljeton (4,4 mio. kr.), mens det mindste støttebeløb er givet til Sønderborg Nyt (40.000 kr.).

14 af de 103 projekter – svarende til 13,5 procent – fokuserer på at lave lokal- eller regionaljournalistik.

Ni af projekterne – svarende til 8,7 procent – fokuserer på at lave formidling målrettet til børn eller unge.

Tre af projekterne – svarende til 3 procent – laver engelsksproget journalistik. Det ene af dem er dog lukket i 2017.

Se den fulde liste over støttemodtagere her

0 Kommentarer