SE og HØR uddeler 150.000 kroner til dygtig journalist

SE og HØR lancerer ny journalistpris. Hvert år skal 150.000 kroner af bladets overskud bruges på at belønne god journalistik. En komité er sat til at finde den første prismodtager.PENGEREGN. SE og HØR vil nu også være med til at fremme god journalistik. Derfor har bladets ansvarshavende chefredaktør, Henrik Qvortrup, indstiftet en ny journalistpris.

SE og HØR lancerer ny journalistpris. Hvert år skal 150.000 kroner af bladets overskud bruges på at belønne god journalistik. En komité er sat til at finde den første prismodtager.

PENGEREGN. SE og HØR vil nu også være med til at fremme god journalistik. Derfor har bladets ansvarshavende chefredaktør, Henrik Qvortrup, indstiftet en ny journalistpris.

Hele 150.000 kroner er sat til side til prismodtageren – dermed bliver SE og HØRs journalistpris beløbsmæssigt den største i Danmark.

»Jeg vil gerne have, at man betragter SE og HØR som et medie, der baserer sig på journa-listik. Derfor vil vi gerne have lov til at støtte god journalistik,« siger Henrik Qvortrup.

Den kommende prismodtager kan komme fra alle hjørner af mediebranchen – lige fra Information til SE og HØRs egen verden.

Retningslinjerne for prisen vil dog først blive besluttet i løbet af et par uger, når priskomitéen har afholdt sit første møde. Henrik Qvortrup forventer, at prisen, der endnu ikke har fået et navn, er uddelt inden sommerferien.

I komitéen sidder – ud over Henrik Qvortrup selv – Morten Løkkegaard, tidligere vært på
TV AVISEN og nu fri fugl, journalist Lone Kühlmann, kommunikationsrådgiver Henrik Byager, Troels Mylenberg, der er leder af journalistuddannelsen på Syddansk Universitet, og Kim Bretov, redaktionschef på SE og HØR.

»Vi kunne have ladet læserne stemme om, hvem der skal have prisen, men med al respekt for vores læsere, så vil vi gerne hæve os over, at den journalistik, der har mange seere, også er god journalistik. Derfor har vi samlet nogle kapable folk,« siger SE og HØRs chefredaktør.

Henrik Byager har ikke haft de store betænkeligheder ved at sige ja til at sidde i priskomitéen.

»Jeg hvidvasker ikke enhver artikel, der har stået i SE og HØR, ved at uddele en pris, der belønner kvalitetsjournalistik. Og så forpligter prisen vel også indendøre,« siger Henrik Byager.

Lanceringen af SE og HØRs pris finder sted, netop som årets Cavling-pris er uddelt. Henrik Qvortrup afviser, at han konkurrerer med Cavling.

»Cavling-prisen er formentlig den mest prestigefyldte af alle priser. Sådan skal det være. Det er den pris, faget er enige om er den store pris, men mon ikke pengene gør lidt indtryk rundt omkring?« siger Henrik Qvortrup med henvisning til, at Cavling-prisen er på 20.000 kroner og en statuette, hvorimod SE og HØR uddeler 150.000 kroner.

Henrik Qvortrup kritiserer dog Cavling-prisen for ikke at hædre journalistik med bredde.

»Jeg synes måske, at Cavling-prisen i de senere år har haft et elitært præg. Uden at jeg skal foregribe vores komités arbejde, så synes jeg ikke, at det ville gøre noget, hvis man kunne kombinere god journalistik med bredde.«

Uddelingen af SE og HØRs pris vil ske ved en festlig seance, som SE og HØR vil dække.

»Det gør ikke noget, hvis der var et par kolleger, der tænkte pænt om SE og HØR i den anledning, men det er ikke vores primære formål.«

Sidste år kom Aller Press, som SE og HØR er en del af, ud med et overskud på knap en kvart milliard kroner. Det er de overskudskroner, Henrik Qvortrup nu tager af.

»Det er jo ikke nogen hemmelighed, at SE og HØR er en god forretning. Vi tjener mange penge, og ud af det overskud vil vi gerne bidrage til fagets almindelige udvikling.«

* Nogle af de store priser

Billed-Bladets årlige TV-Oscar på 100.000 kr. til tv, der 'har vakt betydelig opmærksomhed i brede kredse'.

Spadestiksprisen på 100.000 kr. Uddeles hvert andet år for at inspirere lokale og regionale medier til kvalitet. Prisen er finansieret af lokale og regionale medier.

Den Berlingske Journalistpris på 100.000 kr. Uddeles hvert år til en eller flere, der har ydet en bemærkelsesværdig indsats.

Cavling-prisen på 20.000 kr. Tildeles årligt til en eller flere journalister, der har 'udvist initiativ og talent'.

Derudover er der Det Journalistiske Fellowship på Syddansk Universitet, hvor en legatmodtager får 500.000 kr. til eksempelvis frikøb fra arbejdsplads. Legatmodtageren vil typisk tilbringe et semester ved universitet.

Se en længere liste på Journalistforbundets hjemmeside: http://www.journalistforbundet.dk/sw184.asp

 

0 Kommentarer