Se og Hør-journalist: I dag fortryder jeg selvfølgelig

Aller fyrer syv medarbejdere efter Se og Hør-skandalen. En af dem er journalist Kasper Kopping: »Jeg løber ikke fra mit ansvar, men jeg synes, det er irriterende at tage skraldet for noget, jeg som menig journalist blev bedt om af mine skiftende chefer,« siger han til Journalisten

Aller har i dag fremlagt dele af koncernens egen undersøgelse i kølvandet på skandalen om ulovlig overvågning af kendte og kongelige.

Undersøgelsen fører nu til, at syv medarbejdere stopper i Aller. Fire ledere og to medarbejdere udover udgiverdirektør Per Ingdal, som tidligere har valgt at trække sig.

Journalist Kasper Kopping har arbejdet på Se og Hør i stort set hele sin journalistiske karriere. Han har været en af dem, der har haft direkte kontakt til den såkaldte tys-tys-kilde. I dag fortryder han sin rolle i sagen.

»I dag fortryder jeg selvfølgelig, det der har foregået. Jeg løber ikke fra mit ansvar, men jeg synes, det er irriterende at tage skraldet for noget, som jeg som menig journalist blev bedt om at gøre af mine skiftende chefer,« siger han.

Skulle have sagt fra

Han har indgået en aftale med Aller om, at han fratræder sin stilling i kølvandet på skandalen.

»Det er jeg meget ked af og skuffet over. Men jeg kan godt se, at Aller ikke kan have en person, der er sigtet i en sag, siddende på en så relativt fremtrædende post på Se og Hør, når man gerne vil rydde op i fortiden,« siger Kopping.

Han erkender, at han skulle have sagt fra over for sine chefer.

»Jeg har været ansat på Se og Hør i ni år og altid været loyal og dedikeret. Men på et punkt var jeg for loyal. I mine øjne er det loyalitet at gøre som ens chef beder en om at gøre, men jeg burde i det tilfælde nok have sagt fra,« forklarer han.

Medarbejdere turde ikke tale etik

Der har været stor debat internt i Dansk Journalistforbund om, hvorvidt DJ-medlemmer, der måtte have haft kendskab til de ulovlige metoder på Se og Hør, skulle smides ud af forbundet.

"Som forbund skal vi ikke være smagsdommere og begynde at dømme enkelte medlemmer. Det kan blive en meget vanskelig grænse at skulle trække,” udtalte forbundsformand Mogens Blicher Bjerregård.

Flere tidligere medarbejdere på Se og Hør har fortalt til Journalisten, at der herskede en kultur på redaktionen, hvor man ikke turde tale etik.

»For mig er arbejdsmiljøet og den kultur forklaringen på, at sådan noget kunne ske. Jeg er ikke engang sikker på, jeg turde sige fra, hvis jeg havde vidst det,« fortalte en anonym tidligere medarbejder.

0 Kommentarer