Se og Hør forsvarer druktur med superstjerne

Se og Hør gik på druk med Hollywood-stjernen Kiefer Sutherland uden at præsentere sig selv som journalister. Nyhedschef Lise Bondesen, der var en del af det våde selskab, forsvarer arbejdsmetoden. »Vi udstillede ham ikke,« siger hun til Journalisten.dk.

Se og Hør gik på druk med Hollywood-stjernen Kiefer Sutherland uden at præsentere sig selv som journalister. Nyhedschef Lise Bondesen, der var en del af det våde selskab, forsvarer arbejdsmetoden. »Vi udstillede ham ikke,« siger hun til Journalisten.dk.

Nyhedschef på Se og Hør Lise Bondesen og hendes kæreste, der også er journalist på bladet, fik et tip på sin mobil, om at skuespilleren Kiefer Sutherland sad på baren Salt på sit hotel. I første omgang forsøgte Lise Bondesen at få fat i den journalist, Se og Hør havde sat på opgaven med at lokalisere stjernen, mens han var i København. Da det ikke lykkedes, tog hun selv ind for at møde Kiefer Sutherland sammen med sin partner. De to valgte dog at opsøge skuespilleren uden at give sig til kende som journalister.

»Først sad vi og kiggede på manden, der var enormt snakkesalig og talte med folk omkring sig. Så gik jeg hen og spurgte, om han ville have en drink,« fortæller Lise Bondesen.

Kiefer Sutherland takkede ja til drinken og selskabet, og resten af natten festede han med Se og Hørs journalister uden at vide, at det var Danmarks sladderblad nummer et, han var røget på druk med.

Lise Bondesen mener ikke, at de to journalister burde have præsenteret sig som repræsentanter for dansk presse.

»Det er en udvidet omgang af klummen 'Øjne i Natten', hvor vi skriver om, hvad folk drikker, og gerne hvad de snakker om, når de er i byen. Vi præsenterede os ikke på grund af en kraftig fornemmelse af, hvem han er. Hvis han havde hørt, at vi er journalister, så ville det have været slut,« siger Lise Bondesen.

– Er det en undskyldning for ikke at give sig til kende?

»Ja, for så ville vi ikke have fået vores historie. Det er noget af et scoop pludselig at sidde i et selskab med en så berømt person. Jeg ville dog ikke have gået med til hvad som helst. Han lagde ikke an på mig, for jeg havde min kæreste med, men hvis han havde inviteret mig op på sit værelse, havde det klart været over grænsen. Det havde også været over grænsen, hvis han havde hældt ud af sig selv,« siger Lise Bondesen og uddyber sit syn på, hvornår det er i orden at undlade at fortælle, at man er journalist.

»Grænsen synes jeg går på, at det ikke skulle være for udkrængende for ham, for ynkeligt eller privat. Som jeg så det, var han en super cool fyr. Ja, han var tørstig, men han udstillede ikke sig selv. Nu var vi heller ikke de eneste. Der sad også mange andre omkring ham,« siger Lise Bondesen. Hun fortæller, at der i selskabet også var et norsk ægtepar og et par unge mennesker, omkring seks til otte mennesker i alt.

»Det var et offentligt sted, og jeg føler ikke, at jeg har åbnet hans mund og har hældt alkohol i munden på ham. Det kunne han fint finde ud af selv,« siger Lise Bondesen.

Stjernen spurgte på intet tidspunkt ind til, hvem Lise Bondesen eller hendes kæreste, Bo Møller Andersen, er, eller hvad de laver. Lise Bondesen ville ikke lyve, hvis hun var blevet spurgt direkte, men hun mener ikke, at journalister nødvendigvis skal fortælle, hvem de er.

»Det kommer an på den konkrete situation. Hvis der var to kendte, der kyssede hinanden, og som havde nogle andre ægtefæller, ville vi forsøge at få en kommentar efterfølgende,« siger hun.

Hun tvivler på, at det etiske regelsæt er meget anderledes i andre dele af mediebranchen.

»Hvad ville Politiken gøre, hvis en af deres medarbejdere stod i en bar og mødte Anders Fogh, der havde en lille skid på. Ville de give sig til kende, hvis han indledte en samtale med dem,« spørger Lise Bondesen retorisk.

Kan det ikke være et problem, hvis kendte ikke kan have et privatliv?

»Hvis man siger privatliv, skal man måske vælge et andet sted at gå i byen end instederne i Købehavn,« svarer Lise Bondesen.

0 Kommentarer