Se og Hør forstår ikke udelukkelse

TV 2-programmet Vild med Dans har blacklistet Se og Hør på grund af nøgenbilleder af værten Christiane Schaumburg-Müller. Men ugebladet afviser nu over for journalisten.dk, at billederne er private. De er taget »semioffentligt,« lyder det.

TV 2-programmet Vild med Dans har blacklistet Se og Hør på grund af nøgenbilleder af værten Christiane Schaumburg-Müller. Men ugebladet afviser nu over for journalisten.dk, at billederne er private. De er taget »semioffentligt,« lyder det.

»Jeg forstår simpelthen ikke at det her kan få TV2 til at nægte os adgang til Vild med Dans«.
Sådan lyder det fra Kim Henningsen, ansvarshavende chefredaktør på Se og Hør, til journalisten.dk efter at TV 2 har nægtet ugebladet adgang til årets udgave af Vild med Dans.

Baggrunden for udelukkelsen er, at Se og Hør i seneste nummer bragte nøgenbilleder af Christiane Schaumburg-Müller, der er vært på årets udgave af det populære danseprogram.

»Som arbejdsgiver for Christiane ser vi det som TV 2's opgave at sikre rammer, der gør hende tryg og i stand til at yde sit bedste – og det er i øjeblikket ikke muligt i selskab med Se og Hør,« citeres TV 2's presseafdeling på seoghør.dk.

Pærer og bananer
»Jeg kan godt forstå, at TV2 vil beskyttede deres medarbejdere, men det her er at blande pærer og bananer. Jeg kan kun ryste på hovedet. TV2 bestemmer selv hvordan de vil drive deres forretning, og jeg bestemmer, hvordan vi driver vores,« siger Kim Henningsen.

»Jeg undrer mig over deres beslutning. Hun må være meget sensibel.«

Kim Henningsen afviser, at Se og Hør har krænket tv-værten. Han understreger, at de pågældende billeder ikke er private.

»Der er tale om billeder taget et semioffentligt sted på en ferie i Thailand. Det er et offentligt hotelresort, hvor Gud og hver mand kan kigge op,« siger han.

Det strider med, at pressejurist Oluf Jørgensen til ekstrabladet.dk har udtalt, at Christiane Schaumburg-Müllers privatliv er blevet krænket.

»Man skal ikke finde sig i, at der skal tages billeder. Sagens kerne er, at hun befinder sig på en terrasse, altså et ikke frit tilgængeligt område, og der skal man have lov til at være privat,« forklarede Oluf Jørgensen.

Men den udlægning afviser Kim Henningsen kategorisk.

»Jeg har godt set kritikken fra Oluf Jørgensen, der jo desværre bliver brugt som orakel, fordi han er professor i jura. Men min juridiske rådgiver siger det stik modsatte. Vi må gerne fotografere, det er ikke privat.«

Se og Hør er med på ferien
Hvis vi ser bort fra juraen, forstår du så ikke, at hun er vred over de billeder?

»Nej. Hun er et af de mest hotte navne i dansk tv. Så når hun tager på ferie, tager Se og Hør med.«

Kim Henningsen varsler på Se og Hørs hjemmeside, at udelukkelsen ikke vil forhindre bladet i at dække begivenheden – »med eller uden Christiane Schaumburg-Müllers deltagelse.«