Se og Hør chikanerer kulturminister Uffe Elbæk

Sladderbladet udsatte kulturminister Uffe Elbæk (R) for grove og homofobiske spørgsmål i forbindelse med cirkuspremiere. Se og Hør-redaktør: »Det er ikke godt nok«.

Sladderbladet udsatte kulturminister Uffe Elbæk (R) for grove og homofobiske spørgsmål i forbindelse med cirkuspremiere. Se og Hør-redaktør: »Det er ikke godt nok«.
»Det er så første gang, at en homoseksuel kulturminister skal i cirkus.«
Og
»Hvad glæder du dig mest til at se? Savsmuldet eller de unge artistdrenge.«

Sådan lød spørgsmålene i aftes fra en Se og Hør-journalist til kulturminister Uffe Elbæk (R), da han skulle i cirkus med sin 85-årige mor, svigerdatter, barnebarn og kæreste.

Det skriver ekstrabladet.dk.

»Det er under lavmålet, og også rent principielt går det langt over grænsen for forholdet mellem journalister og politikere,« siger Uffe Elbæk, der er homoseksuel og lever i et registreret parforhold.

Han fortsætter:
»Jeg synes ikke, min seksualitet har noget at gøre med min ministerpost eller med cirkus for den sags skyld.«

Journalisten var udsendt af funnyHaHa.dk, der bliver ejet af Casper Christensen. Se og Hør har i år indledt et samarbejde med komikerne, hvor de sjove herrer laver satire til sladderbladet.

Se og Hørs chefredaktør Kim Henningsen har i dag udsendt en pressemeddelelse.

"Der er kun én ting at sige: Det er ikke godt nok. Der er ingen der skal finde sig i det, som Uffe blev udsat for i går, og der er ingen, der arbejder for Se og Hør, der skal opføre sig sådan. Grænsen mellem skarp satire og dårlig smag er hårfin og pågældende komiker ramte ved siden af skiven i går. Vi er glade for samarbejdet med FunnyHaHa, men fremover vil de ikke optræde på vegne af SE og HØR ved offentlige arrangementer.", skriver Kim Henningsen.

Uffe Elbæk siger til Ekstrabladet.dk:
»Jeg har accepteret undskyldningen, men jeg synes stadig, det er langt over stregen og dybt problematisk at klæde folk af på den måde.«

5 Kommentarer

Gert Poder
15. MARTS 2012
Re: Se og Hør chikanerer kulturminister Uffe Elbæk
Det reelle problem er, at der er opstået en slags usårlighedsmyte omkring kendis-redaktionerne, som fratager den enkelte ansvaret for at vurdere, om han/hun går over grænsen. Ved at fokusere så ensidigt på hvem der er hvem og laver hvad frem for journnalistisk substans bliver det umuligt at debattere, herunder også pressens rolle, en problematik som glimrende fremføres af Media Machine på Østre Gasværk lige nu.
Mathias Nielsen
14. MARTS 2012
Re: Se og Hør chikanerer kulturminister Uffe Elbæk
Hold op hvor er det uforskammet. Hvorfor skal mandens seksualitet bringes på bane? Desuden hører spørgsmålet ingen steder hjemme!
Henrik Lind Jørgensen
14. MARTS 2012
Re: Se og Hør chikanerer kulturminister Uffe Elbæk

@Steen Ole Rasmussen: Helt ok med mig, selv om jeg ikke har generet en minister. I aftes hilste jeg på eks-minister Ulla Tørnæs, og sågar en eks-borgmester, og jeg opførte mig både pænt og reelt. Jeg udfyldte min rolle.

Alligevel accepterer jeg dit krav, så længe DR og omegn så også mister sine tilskud. Fra at være totalt pro-DR er jeg på vej over i den grøft, hvor jeg ikke forstår, at et stats-ejet medieselskab skal beskæftige sig med så meget tomt indhold, der hører hjemme på en fjern, kommerciel kanal med et minimum af seere.

Skal vi sige, vi begynder i morgen? Uden tilskud og så videre.

Jeg er klar.

Steen Ole Rasmussen
14. MARTS 2012
Re: Se og Hør chikanerer kulturminister Uffe Elbæk

Ekstrabladet respekterer intet i jagten på at skabe en form for affekt hos sit brugersegment.

I grunden råber man på en form for gengældelse fra regeringsmagten.

Da der ikke er nogen form for selvrespekt eller anstændighed tilbage at appellere til, og da medierne generelt har mistet respekten for hensynet til magternes adskillelse, ja så de siddende ikke noget miste, ved slet og ret at bruge sin magt i forhold til den fjerde magt.

Det kunne være morsomt, hvis regeringen ud fra erkendelse af, at den alligevel er i opposition til medierne, straks fjernede al offentlig støtte, lagde afgifter på reklamer, fuld moms på alle mediernes ydelser, indførte klare krav om offentlighed, konstant offentlighed om interesser bag og i ethvert kommercielt medies budskab, lagde afgifter på interesseorganisationers og erhvervs hæmningsløse propaganda osv. osv.

Hold op, hvor ville det blive morsomt!

Erik Lismann
14. MARTS 2012
Re: Se og Hør chikanerer kulturminister Uffe Elbæk
Vi skal ha'  en ny medielov NU. Både journalisten og hans redaktør bør kunne straffes med frihedsberøvelse i sådanne sager. Der er tale om en grov udnyttelse af den særstilling som journalister har ifht. at komme tæt på magthavere, derfor bør der straffes ekstra hårdt.

Flere