Krisekommunikation

Se og Hør-chef: ”Kresten Schultz Jørgensen-sag har alt, hvad en tabloid-basker behøver”

Krisekommunikationsrådgiveren Kresten Schultz-Jørgensens egen ageren medvirkede til, at Se og Hør øgede interessen for ham, siger nyhedschef

”Vi kom med en tør kiks, og Kresten Schultz-Jørgensen sørgede for at komme glasur ovenpå.”

Sådan beskriver Se og Hør-nyhedschef Heine Jørgensen sagen om Kresten Schultz-Jørgensen, som tabloidmediet har skrevet flere artikler om de seneste dage.

For historien om krisekommunikationsrådgiverens spritbilisme har udviklet sig til meget mere på grund af den måde, han har håndteret historien på, mener Heine Jørgensen.

”Han agerer uærligt – ovenikøbet ved at skubbe sin familie foran sig – i et åbenlyst forsøg på at spinne sig ud af det. Det gør, at historien går fra noget, som vi nærmest ikke ville bruge tid på at registrere, til at blive til noget, hvor vi virkelig begynder at undre os.”

”Historien har alt, hvad en tabloid-basker behøver af bedrag og en udspekuleret karakter.”

Beskyldes for urent trav

Historien tager sin begyndelse fredag i sidste uge, hvor en Se og Hør-journalist ringede til Kresten Schultz-Jørgensen for en kommentar om, at han risikerede en stor bøde og en frakendelse af kørekortet for at have kørt for hurtigt og spirituskørsel med en promille på 1,31.

Ifølge Se og Hør-journalist Mathias Andersen lavede de to en aftale om, at Kresten Schultz-Jørgensen skulle have lov til at orientere sin familie først, og aftalte derefter, at de kunne tales ved til interview mandag morgen klokken 09.

Men sådan blev det ikke.

I stedet udkom Kresten Schultz-Jørgensen mandag morgen klokken 08.29 selv med et opslag på Facebook om sagen. I kommentarfeltet blev han ad flere omgange rost for sit mod til at stå frem.

Og tre minutter senere udkom der en artikel på Ekstra Bladet, hvor en ”skamfuld” Kresten Schultz Jørgensen stillede op til interview og erklærede, at han havde tænkt sig at tilstå uden forbehold.

Ny udvikling i sagen

Det stoppede dog ikke Se og Hør i at grave yderligere i sagen. For ifølge tabloidmediet har Kresten Schultz Jørgensen, der er partner i kommunikationsbureauet Schultz J & Goll, vildledt Ekstra Bladet i artiklen fra i mandags.

Her lagde han nemlig vægt på, at han kun havde kørt spritkørsel nogle ”få hundrede meter”. Men på et retsmøde onsdag, hvor Se og Hør var til stede, erkendte Kresten Schultz-Jørgensen under vidneansvar, at spirituskørslen skete over en strækning på mindst to kilometer.

Ifølge Heine Jørgensen kommer der dog umiddelbart ikke flere historier om Kresten Schultz-Jørgensen – det er han simpelthen ikke kendt nok til.

”Historien gik fra at være en tør kiks til en lækker kage. Og det er Kresten Schultz Jørgensens fortjeneste. Men vi kommer ikke til at bruge mere tid på sagen nu. Vi har brugt den energi, vi skal bruge på den,” siger han.

0 Kommentarer