Nyhedsoverblik

data_usage
chevron_left
chevron_right
15:14 16.05.2022 Jakob Albrecht og Ritzau

Se og Hør brød ikke navneforbud i Britta Nielsen-sag

Se og Hør brød ikke navneforbud i Britta Nielsen-sag

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Det var ikke et brud på et navneforbud for svindeldømte Britta Nielsens ene datter, da Se og Hør i oktober 2018 udgav en artikel under overskriften ”Sådan snød Britta alle”.

Både den pågældende journalist og den ansvarshavende chefredaktør Niels Pinborg er blevet frifundet i sagen. Det oplyser Københavns Byret, skriver Ritzau.

Det navneforbud, som er sagens kerne, blev nedlagt i Københavns Byret 11. oktober 2018. Her besluttede en dommer, at det var forbudt at nævne navn på Britta Nielsens børn i forbindelse med Nielsens svindelsag.

Under en uge senere, den 17. oktober, kunne man i ugebladet blandt andet læse:

”Britta Nielsen har ud over sin søn også to døtre. Både hun og den ene datter har været kendte skikkelser i rideverdenen. Moderen har for år tilbage købt flere dyre heste af det eksklusive stutteri Paul Schockemöhle syd for Bremen, og datteren har boet og trænet på stedet.”

Det fremgår også, at ”Britta Nielsen er efterlyst internationalt via Interpol. Ud over hende er tre andre, en mand og to kvinder, sigtet for hæleri i sagen”.

Britta Nielsen blev i februar 2020 idømt seks et halvt års fængsel for svindel for 117 millioner kroner i Socialstyrelsen, hvor hun var ansat. Svindelen foregik gennem 25 år, hvor hun overførte penge til sig selv.

Hendes tre voksne børn blev efterfølgende dømt i by- og landsret for at have fået del i de svindlede millioner.

De tre blev i Østre Landsret i oktober 2021 idømt mellem to og fire års ubetinget fængsel for hæleri.

SENESTE NYT

Flere nyheder