Se & Hør: TV2 Radio lukker til maj

Pengene er for længst brugt, og TV2-ledelsens tålmodighed er sluppet op. Det skriver Se og Hør baseret på anonyme 'kilder'. Merete Eldrup afviser, at der er truffet endelig beslutning. Hemmeligt møde med Sky Radio og 100FM. (opdateret)

Pengene er for længst brugt, og TV2-ledelsens tålmodighed er sluppet op. Det skriver Se og Hør baseret på anonyme 'kilder'. Merete Eldrup afviser, at der er truffet endelig beslutning. Hemmeligt møde med Sky Radio og 100FM. (opdateret)

Mediekoncernen TV 2s smertensbarn, TV 2 Radio, lukker og slukker den 1. maj. Det skriver Se & Hør i dag på deres hjemmeside baseret på unavngivne kilder. TV 2s administrerende direktør, Merete Eldrup, afviste dog så sent som for to uger siden alle spekulationer om stationens lukning. Og til Business.dk siger hun i dag: »Jeg kan 100 pct. afvise, at der er besluttet noget som helst. Vi fremlægger vores plan i slutningen af måneden.«

Se og Hør skriver dog følgende om årsagerne til lukningen på deres hjemmeside: »Kendisværterne havde travlt med at pleje egne interesser. Nogle ansatte venner til en kæmpeløn, og andre sagde op, før de egentlig var kommet i gang. Mens de krukkede værter kom og gik, udeblev lytterne, og radiostationen førte TV 2 ud i en strid økonomisk modvind. TV 2 endte med et kæmpe underskud på 213 millioner kroner i 2007, hvoraf radioen var ansvarlig for de 162 millioner.«

I slutningen af artiklen åbner Se og Hør dog en kattelem for stationens overlevelse: »Stationenes eneste redning er, hvis en køber eller investor skulle forbarme sig over dem og læsse en ordentlig bunke penge ned i det bundløse radiohul.«

Og det er netop det, der er blevet arbejdet på i de seneste uger. Som Journalisten.dk kunne afsløre for godt en uge siden, så har både SBS og MTG været interesseret i at købe TV 2 Radio. Men i branchen anses det dog som tvivlsomt, om der kommer en aftale i stand. Og flere topchefer i TV 2 har over for Journalisten.dk gjort det klart, at de øvrige aktører nærmest har bedt om at få penge for at overtage TV 2 Radio, hvorfor det ikke vil være interessant for TV 2.

Til gengæld blev det bemærket på TV 2 i går, at den nuværende adm. direktør for Radio 100 FM, Jim Receveur, samt også adm. direktør for det hedengangne Sky Radio, Kasper Kryger, var til møder med folk på TV 2 i går i lokalerne på Teglholmen i København.

Internt på TV 2 er der efterfølgende intet sluppet ud om, hvad de to radiodirektører lavede på TV 2 . Og det er kun blevet bekræftet, at Jim Receveur var tilstede.

Tilbage på TV 2 Radio hersker der en galgen-humoristisk stemning. For medarbejderne ved ikke, om de er købt eller solgt. Og ingen føler sig sikre på, om TV 2 Radio vitterlig lukker eller om der i sidste øjeblik etableres en helt ny selskabskonstruktion sammen med en anden mediepartner, der kan fører radiostationen videre.

 

0 Kommentarer