Se den kritiske udtalelse fra medarbejderne på JP

Medarbejderne på Jyllands-Posten har vedtaget en udtalelse, som er kritisk over for ledelsens håndtering af avisens krise. De er frustrerede over store forandringer og prestigeprojekter, som hurtigt bliver droppet, mens læsertallene fortsat falder. Læs hele udtalelsen her

”Medarbejderne på Jyllands-Posten ønsker med denne udtalelse at lade ledelsen vide, at vi først og fremmest er chokerede over den massive spareplan, som ledelsen har fundet det nødvendigt at gennemføre, og som vil betyde, at vi må acceptere en betydelig nedgang i medarbejderantallet.

Vi er desuden dybt frustrerede over det forløb, som vi og vores arbejdsplads har været igennem i de seneste par år. Gentagne gange er ledelsen kommet med udmeldinger og har gennemført omfattende forandringer og stort anlagte prestigeprojekter på især hvid avis, som medarbejderne under stort mentalt pres har måttet indordne sig under. Størstedelen er efterfølgende blevet droppet igen efter kort tid.

Derudover er konsekvenserne af arbejdspresset bekræftet i resultater af arbejdsmiljøundersøgelser, udført af Arbejdstilsynet.

Status er, at læsertallene fortsat falder trods ledelsens gentagne strategiske tiltag for at vende udviklingen.

Vi har forståelse for, at ledelsen må reagere på den økonomiske udvikling, som har givet en nedgang i Jyllands-Postens indtægter og læsertal. Men vi er nødt til at udtrykke vores dybe skepsis over for ledelsens linje, ledelsesstil og planer for Jyllands-Postens fremtid, som det hidtil har været eksekveret.

I forbindelse med den aktuelle nedskæringsrunde taler ledelsen om, at de ansatte på Jyllands-Posten mangler de rette kompetencer. Vi mener, man med god grund tilsvarende kan betvivle, om den samlede ledelse på vores arbejdsplads besidder de rette kompetencer.

Vi vil som medarbejdere meget gerne medvirke til at sikre fremtiden for vores arbejdsplads, og vi håber, at ledelsen i fremtiden vil lytte til vores forslag og indvendinger.

Vi mener, Jyllands-Posten har en meget vigtig rolle at spille i det danske demokrati, og derfor er vi dybt bekymrede for og dybt engagerede i Jyllands-Postens fremtid.

De journalistiske medarbejdere på Morgenavisen Jyllands-Posten”

0 Kommentarer