Se blogger kræve penge af redaktør for kopiartikel

En blogger opdagede, at den lokale avis havde trykt en af hans artikler - uden at have fået lov. Han besluttede at opsøge redaktøren for at få sine penge og filme det hele. Videoen kan du se her.

En blogger opdagede, at den lokale avis havde trykt en af hans artikler – uden at have fået lov. Han besluttede at opsøge redaktøren for at få sine penge og filme det hele. Videoen kan du se her.

Kampen om ophavsrettigheder raser jævnligt i Dansk Journalistforbund. Senest har sagen mellem freelancejournalist Ib Keld Jensen og en BT-journalist skabt kraftig debat.

På den anden side af dammen har den amerikanske blogger Duane Lester, der driver bloggen "All American Blogger", valgt at tage kampen op på utraditionel vis.

Den 1. maj skrev Lester en artikel om problemer på sheriff-kontoret i Holt County i Oregon, Missouri. Ni dage senere fandt han en stort set identisk artikel i avisen The Oregon Times Observer – kun rubrikken og et enkelt afsnit i teksten var anderledes.

Duane Lester lavede en faktura for sit arbejde på 500 dollars og besøgte derefter The Oregon Times Observers redaktør og udgiver Bob Ripley. Besøget kan du se her.

I videoen kan man se, hvordan Bob Ripley i første omgang afviser, at Duane Lester har krav på betaling.

»Din tekst florerer i mange versioner…«

Hvortil Lester svarer, at det ikke giver avisen ret til at trykke teksten.

»Vi er meget kede af, at vi har trådt dig over tæerne,« prøver Ripley, men da det ikke virker, begynder redaktøren at småtrue og nedgøre bloggeren.

Det ender dog med, at Duane Lester får betaling for sit arbejde.

I slutningen af sit blogindlæg skriver Lester, at han ikke har lagt videoen af Ripley op sin blog for at få hævn. Tværtimod.

»Jeg har gjort det for at demonstrere, hvor vigtigt det er at forsvare sine rettigheder. Det er for at vise, hvordan du kan beskytte dit arbejde mod dem, som stjæler det. Hvis du ikke beskytter dit arbejde, hvem gør så?«

0 Kommentarer