SDU’ere trodser krisen

Selv om ledigheden stiger kraftigt for journalister i øjeblikket, har flokken af nyuddannede fra SDU indtaget arbejdsmarkedet med storm. Halvdelen har allerede fået fast arbejde, og kun to lever udelukkende af dagpenge. DJ er overraskede.

Selv om ledigheden stiger kraftigt for journalister i øjeblikket, har flokken af nyuddannede fra SDU indtaget arbejdsmarkedet med storm. Halvdelen har allerede fået fast arbejde, og kun to lever udelukkende af dagpenge. DJ er overraskede.

På trods af at branchen bløder, og de nyuddannede plejer at være de første hos landets jobcentre, knækker de nyuddannede journalister fra SDU arbejdsløshedskurven. Kun to lever udelukkende af dagpenge, mens halvdelen allerede har fundet et fast job. Det viser en undersøgelse foretaget af studenterbladet Lixen, som 59 af de 61 nyuddannede har deltaget i. De positive tal overrasker Journalistforbundet.

"Det plejer at være de nyuddannede, som er de første og største ofre i krisetider. Jeg ville have ventet, at langt flere var ledige, som markedet ser ud nu. Men vi må åbenbart finde kriseofrene andre steder," siger uddannelseskonsulent Jonas Thing Bech til Lixen.

Journalistbranchens klassiske medier har i løbet af de seneste år skåret en markant del af deres arbejdspladser væk, mens efterspørgslen fra kommunikationsbranchen er steget. Men de nyuddannede SDU'ere trodser tendensen. 34 arbejder som klassiske journalister. Kun syv er ansat i kommunikationsbranchen.

"Det er meget interessant, at krisen ikke har tvunget de nye journalister til at gå andre jobveje – for eksempel fået flere til at søge over i en stadig voksende kommunikationsbranche," siger Jonas Thing Bech.

Mange blev allerede ansat i slutningen af praktikforløbet, mens én måtte søge 70 stillinger, inden han blev ansat. En stor gruppe af freelancerne er stadig tilknyttet deres praktiksted, og næsten halvdelen af de fastansatte har i dag job på deres tidligere praktiksted. Undersøgelsen gælder journalister, der blev færdige fra januar til april 2009. Læs mere på www.lixen.dk

1 Kommentar

Jan Dyberg
1. OKTOBER 2009
Re: SDU'ere trodser krisen

"Det lyder fanme godt - en dejlig nyhed", tænkte jeg, da jeg læste artiklen. Især dejligt, når man som underviser færdes blandt studerende dagligt. Næsten for godt til at være sand.

Og det skal vel også tages med et gran salt, når man læser faktaboksen fra Lixen-artiklen:

25 i klassiske joirnalistjob

7 i komunikationsjob

9 freelancere (fuld tid? /jd)

6 læser cand.publ.

5 læser en anden uddannelse

3 freelancer og får supplerende dagpenge

2 er i job i helt anden branche

2 er på dagpenge