SDU skal have flere fellows

En stor donation betyder, at SDU fremover kan frikøbe tre journalister til at være fellow på journalistuddannelsen.

En stor donation betyder, at SDU fremover kan frikøbe tre journalister til at være fellow på journalistuddannelsen.

Har du lyst til at blive tilknyttet SDU ligesom Jens Olaf Jersild, Mette Davidsen-Nielsen, Per Knudsen, Jakob Elkjær og Jesper Tynell har været det? Den Fynske Bladfond har valgt at donere 1,5 millioner kroner til at frikøbe tre af landets fremmeste journalister, så de i et halvt år kan have deres daglige gang som Fellows på Syddansk Universitet, skriver universitetet i en pressemeddelelse.

Peter Bro, center- og studieleder af journalistuddannelserne på Syddansk Universitet i Odense, kalder donationen for "en stor, stor gave til dansk journalistik
»Det giver dygtige modtagere af prisen mulighed for at fordybe sig i et projekt, som de selv styrer fra start til mål. Men det giver også studerende og medarbejdere i Odense mulighed for at lade sig inspirere af branchens bedste hænder og hoveder,« udtaler Peter Bro.

Med den nye donation fra Den Fynske Bladfond – ejeren af Fyens Stiftstidende – ændrer fellowshippet navn til "Fyens Stiftstidendes Fellowship". Der er ligesom hidtil afsat 500.000 kroner til et halvt års frikøb af hver journalist.

Der vil snarest blive indrykket annoncer, hvor den første af de tre fellows til Fyens Stiftstidendes Fellowship bliver eftersøgt. Den næste fellow skal efter planen virke ved journalistuddannelserne i Odense fra august 2011 til januar 2012. Styrelsen for journalistuddannelserne ved SDU modtager hvert år en lille snes kvalificerede ansøgninger til årets fellowship.

0 Kommentarer